сряда, 27 март 2013 г.

27!

Събудих се на 27! Вчера имах рожден ден, да ми е честит :) Прекарах един обикновен ден с близките ми хора, направихме си страхотна вечеря. Получих и много изненади, една от които е разбира се от Стефан - страхотен фотоапарат! Знаете, че напоследък пишех по-рядко, защото фотоапаратът ми се развали и се налагаше да снимам с телефона, а удоволствието не е същото и техническата част е по-сложна, но от днес вече ще съм по сериозна в снимките и статиите :) Не бих искала този блог да е просто 'фото блог', но от друга страна не искам и да е просто сухи статии, а по-скоро умерена смесица от двете, за да има живинка в него :)

Та рожденния ден - казах обикновен ден, но всъщност не е така, защото за първи път имам рожден ден в майчинско амплоа! По-различно се чувствам, разбира се... на предишни рожденни дни все си мислех къде и как да организирам парти по повода, а сега - денят беше наистина обикновен от гледна точка на това, че премина в рутинните игри и грижи за детенцето :) То има нужда мама да го гушне, нахрани, изкъпе и приспи.. предполагам няма нужда от майка, която да купонясва до зори и да се прибере почерпена и на сутринта неадекватна да играе с ранобудното си детенце :) Та в тази връзка исках да кажа, че приоритетите на човек се променят след като стане родител. Не че ще спрем да купонясваме, не искам да бъда разбрана погрешно, и животът спира за мама и тати, но всичко трябва да бъде съобразено така, че по никакъв начин да не навреди на детето. По-различно се чувствам сега като 'майка' на рождения си ден, защото съм някак си завършена и истинска. Усещането е наистина неповторимо и необикновено. Никога никога до сега на този ден не ме бяха прегръщали най-малките ръчички, не ми се беше усмихвала най-хубавата устичка, не ме бяха гледали най-милите очета! Няма по-велик ДАР от този! Благодаря ти, скъпи Боби за прекрасния подарък, който направи на мама :*

И тази година, както всяка, на този ден си пожелах само и само здраве!!! Останалото си го имам - то е около мен и вътре в мен... около мен са близките, а в мен - щастието, радостта, любовта!
Това бяха малко размисли и страсти за моя празник :) 


торта за моя празник


Последно, но не и по важност! Няма как да не спомена и страхотната торта, която получих от свекърва си. Наистина ме изненада страхотно :)


благодаря ви, че се отбихте...

събота, 23 март 2013 г.

27 неща, които не знаете за мен

Тъй като скоро имам рожден ден и навършвам 27, реших да отговоря на 27 въпроса, които ще ме опишат повече като човек и тези от вас, които бегло ме познават, ще имат по-добра представа за моята особа :) Някои от въпросите ги получих от вас, а други ги взаимствах от блог, който следя. Надявам се да ви е интересно...


1. Един от най-милите ти детски спомени...
От едно лято, когато нашите ме бяха оставили на село при баба и дядо и всяка сутрин си хапвах бухтички, палачинки и други вкусотии, после ходехме на разходка из гората и поляните, където играех безгрижно и волно!

2. Ако можеш да промениш част в тялото си, тя би била...
Краката.. Бих ги направила по-дълги, слаби и мускулести :)

3. Защо пишеш блог?
Защото обичам да изразявам себе си чрез писане и блогът ми е мястото, където се отбивам да споделя част от живота си. В него размишлявам, релаксирам, развивам Аз-а си.

4. Как се виждаш след 10 години?
Като майка на 11-годишно хлапе, жена на най-прекрасния мъж, работеща, активна и може би преуспяла блогърка :)

5. Любим автор и защо..
Харуки Мураками. Заради странния му стил, многопластовите сюжети и японския му произход може би...

6. Любима храна..
Паста

7. Сутрин или вечер си по-активна..
На обяд. Сутрин ми е необходимо доста време да се разсъня, а вечер обичам да полягам рано..

8. Кафе или чай...
Кафе с мляко и без захар


9. Ако можеш да пътуваш навсякъде по света, кое място би посетила...
Австралия, Бразилия...


10. Какво ненавиждаш?
Ограничените хора.. по-скоро се опитвам да нямам контакт с такива, но понякога животът ме среща с тях и гледам да ги заобикалям...

11. Какво ти липсва?
Семейството.. тогава когато е далеч от мен.


12. Любим аромат?
Аромата на моето бебе! А в другия смисъл... ароматните творения на великия Serge Lutens.

13. Ако трябва да си направиш татуировка, какво би изобразявала?
Ами, знам ли.. може би някакъв символ, знак, свързан със семейството ми.. 'Стефан форевЪр' например :)

14. Пристрастена си към..
Целуване и прегръщане на детето ми! И към правене на снимки :)

15. Любима марка дрехи...
Харесвам моделите на Takeshi Kurosawa, Jason Wu, Dsq2.. но едва ли мога да си позволя която и да е от дрехите им :)

16. Имаш ли хоби?
Блогинг и скиинг :) Източната философия също ми е хоби!

17. Планина или море?
Планина, разбира се!

18. Кажи нещо за семейството си...
Имам прекрасни родители, брат и 2 страхотни племенници - най-сладките хлапета, които познавам!

19. Любимият ти град в България е:
Смолян!

20. Любимият ти град по света:
Стокхолм.. има и още един - Верона!

21. Кои страни по света си посетила?
Дубай, Япония, Швеция, Румъния, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Турция, Гърция, Македония, Сърбия, Франция, Швейцария.. май това са

22. С какво си се занимавала до момента?
Малко с недвижими имоти и останалият ми опит е само в козметичния бранш, по-скоро маркетинговата част. Може да се каже, че козметиката и парфюмерията са моя страст!


23. За какво мечтаеш?
Всеки ден се моля всички около мен да са здрави! А иначе материално мечтая за много пътувания и приключения по света със семейството ми.


24. От какво се страхуваш?
От болници!

25. Нещо, което не знаем за теб?
Може би, че съм левичар.


26. Коя е най-добрата черта от характера ти според теб?
Като започна нещо, го изпипвам докрай до последния детайл. Старая се да правя нещата максимално добре и давам всичко от себе си. Не се предавам лесно.


27. А най-лошата?
Обичам да съм център на внимание, а това невинаги е добре.. Освен това лесно 'паля' и влизам в спорове. Понякога думите ми могат да бъдат доста жлъчни и хапливи. А и още нещо... мразя да имам много задължения наведнъж, затова обичам да отлагам и да се фокусирам само върху нещо определено.


Скъпи приятели.. ако имате още въпроси към мен, ще се радвам да отговоря на тях :)


благодаря ви, че се отбихте...







понеделник, 11 март 2013 г.

Борис на 8 месеца

Скъпи Боби,
днес имаш малък рожден ден и ставаш на 8 месецааа!!! С риск да се повторя отново - наистина не мога да повярвам колко бързо лети времето.... 1-ви, 2-ри, 3-ти месец.... и днес на цели 8 месеца - делят ни само 4 от първия ти рожден ден! А кога беше в корема ми, мило детенце.... сякаш вчера! Още си спомням нежните ритничета, с които ме събуждаше сутрин... и няма, повярвай ми няма по-велико чувство от това да целувам точно тези крачета, които са ме ритали... 
През изминалия месец ти порасна много, промени се.... когато видя по улиците майки с колички и новородени в тях, се чудя дали и ти си бил толкова миниатюрен! Беше, да, спомням си много ясно, денят, в който те гушнах за първи път.. главичката ти беше толкова малка, че се побираше между палеца и показалеца на ръката ми, но някак си бързо мина това време.. сега си момченце, тежащо около 10 килограма и повече от 72 см високо!









Какво се случи през изминалия месец?


Ти стана по-мобилен във всеки един смисъл на думата -  обръщаш се, повдигаш си дупето (начални стадий на пълзене или изправяне може би). А в проходилката си истински професионалист. Достигаш и най-затънтените ъгълчета, хващаш пердета, щори, дрехи и каквото докопаш... а сред любимите ти предмети за игра са всякакъв тип кабели, зарядни за телефони, дистанционни. Татко ти казва, че това са неговите играчки - да не му ги пипаш :)

Изследваш предмети чрез клатене, удряне, лапане.. имаш различно отношение към различните играчки. Някои ги гушкаш, други ги захвърляш :)

И през изминалия месец се източиха доста лигички! Всичко става мокро.. и в тази връзка трябва да спомена, че още нямаш зъбче. Определено венчетата ти изглеждат подути и напрегнати, така че скоро май ще има зъбок!

Сънят ти през този месец протича по следния график: преди обяд - около час; след обяд отново час, в най-добрите случаи - 2 часа! А вечер.. ахххх, мъка... пробуждаш се поне 10 пъти (в най-добрия случай)... даваме ти вода, залъгалка, или просто те оставяме да помрънкаш. Много често се наспиваш към 3 часа и будуваш по час-два, което е голям тормоз за нас и сутрин сме като зомбита. Пак се дължи на зъбките според мен. Дано и този период да мине скоро!

Хранене: през изминалия месец включих в менюто ти почти всички видове месо (без свинско и агнешко). Още не си пробвал и риба. Но хапваш с апетит заленчуци, плодове, каши, попарка, бебешки кус-кус, бебешки бисквитки... Проявяваш интерес и към нашата храна. Разбира се, давам ти да си опиташ някои от нещата, които ние хапваме и ти си мноооого доволен.

В банята падат луди игри. Вече наистина се забавляваш с гумените си играчки във ваничката.

Друга новост е че, не искаш да седиш в количката, когато сме навън. След като откри, че можеш да си доста мобилен в проходилката, количката за теб е истински затвор.. вързан с коланите, мъка, мъка... Та много често можете да ме видите как бутам с една ръка количката, а с  другата нося принц Борис! 

През изминалия месец започна да показваш емоциите си по-ясно - срамуваш се, радваш се, ядосваш се (ако не стане на твоето). Много си любвеобилен - милваш ни, гушкаш ни, хапеш ни от радост, скубеш коси, дърпаш обеци, бъркаш в очи :)

Наскоро се вози и за първи път в столче за кола на дълго разстояние и се справи великолепно. Пътуването е в кръвта ти. На кой ли да приличаш, а?

За първи път те заведохме и в детски център. Голяма забава падна. През цялото време, ходеше да се закачаш с големите деца, разваляше им замъците, дърпаше им играчките. Абе искаше да играеш с тях, но те те отхвърляха, понеже си малък :) Но за мен беше интересно да те наблюдавам.. май ще си доста социален тип :)

Още не 'говориш' съзнателно. Но пък отвреме-навреме се радваме на някое случайно ба-ба, та-та или мам. 











Какво обичаш?
спанак
дистанционни, зарядни, кабели и прочие...
да се возиш в столчето за кола
да се къпеш



Какво не обичаш?
да ти бърша лигичките или сополките
праскови
да те обличам




Честит малък рожден ден, скъпи Боби! Гордея се с теб. Ако трябва пак да родя и да си избирам детенце, бих избрала теб и само теб, защото си прекрасно дете - емоционален, истински, добър, лъчезарен. Обичам те повече от всичко на света. Обичам очите ти, аромата на кожата ти, милувките ти, нежния ти глас. Ти си всичко за мен и тати. Продължавай да внасяш красота в живота ни. 



вижте още:



благодаря ви, че наминахте....

петък, 8 март 2013 г.

Напоследък...

се случват разни неща :) Посрещнахме първата Баба Марта на Борис във Варна. Тези няколко месеца, прекарани в планината при родителите ми, бяха прекрасни! Но да не забравяме, че трябва и да се работи все пак. Карахме ски, седяхме на топличко край каминката, пихме винце, бабите и роднините се радваха на малкия... и така минаха най-тежките зимни месеци. Той наистина порасна много, докато бяхме там. Сега предстои да расте край моренцето....


Първа Баба Марта

Няколко дни преди да се приберем във Варна, имахме и страхотно приключение с моторни шейни. Незабравимо изживяване... единствено времето ни изигра лоша шега, защото се спусна гъста мъгла и застудя рязко... но пък си беше хубаво!









На път за Варна! Боби пътува много добре с кола. За първи път беше и в новото си столче. До този момент пътуваше легнал в коша за новородено, но вече е голям и се вози в столче за големи :) Между другото - много се кефи в него, играе си, спи и не мрънкоти :)




И вече във Варна... първи снимки край моренцето! Още е студено за по-дълги разходки, но силно се надявам скоро да сме по-дълго навън..






благодаря ви, че се отбихте....