петък, 19 юли 2013 г.

През прозореца

Няма как да не споделя с вас гледката, която се открива през огромния прозорец на хола ни - църквата Св. Петка във Варна... заобиколена от зеленина... Снимката направих след кратък летен дъжд, който освежи и разхлади въздуха, a листата на дърветата придобиха наситен жив цвят. Стаята притъмня изведнъж, но стана някак си много задушевно, приятно и уютно. Дъждът рядко ме радва, но сега ми донесе особена красота.. и реших да споделя с вас... 'Няма нищо по-хубаво от лошото време'.


през прозореца

от терасата


благодаря ви, че наминахте...

сряда, 17 юли 2013 г.

Малко видео материал...

Както обещах, малко видео материал.. все още имам проблем с blogger и качването, но се сетих, че мога да го правя и през youtube :) хитро, а?  Както и да е, вече успешно мога да поствам и видео приключенията на малкия Борис! 


Точно на 1 година това хлапе е опасно дяволче :)
Enjoy watching...


Боби на плажа (за първи път... изключвам посещенията на плажа, когато беше  съвсем малко бебе)





Боби и морето (за първи път във водичката)





Боби пълзи и крие химикалки и спиралата ми за мигли под дивана :)





Боби танцува!





благодаря ви, че наминахте!

понеделник, 15 юли 2013 г.

Подготовка за пиратското парти

Бях обещала да кача по-подробна информация за украсата и декора на партито по случай първия рожден ден на Боби! Темата е 'Пиратско парти' А цветовете на партито са червен, черен, бял. Ето и какво успях да измайсторя :) Повечето от нещата могат да се поръчат от etsy.com, но аз реших да си ги направя сама (някои да ги персонализирам сама), без да се налага да ги купувам. И без това едно детско парти в днешно време коства доста средства :)

Та, материалите! Повечето ги имам като файлове (ако някой от вас има желание, нека ми пише, ще ги изпратя, само трябва да си ги принтирате).

1. Пиратски знаменца-надпис "ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН": Буквите намерих в мрежата - за свободно зваляне и принтиране са. Принтирах на стикерна хартия. Изрязах. Залепих върху картони (изрязани под формата на триъгълници). Всяка буква върху отделен картон - редувам червен и черен. Нанизах на червена пандела-лента всяка от буквите.





2. Поставка за мъфини (капкейкс).
Материалите и стъпките се виждат.




Готовата поставка + знаменце (отново принтирано на по-дебел картон и увито около клечка за шишче)



3. Знаменца за мъфини и сандвичи/хапки. За свободно сваляне от мрежата. Принтирах върху фото хартия, изрязах, залепих около клечки за зъби.





4. Чаши за пуканки - купих готови чаши. Декорирах с черен картон и черепчета/кости. Черепчетта и костите се продават в JUMBO магазините в БГ.







5. Покана за партито. За свободно сваляне от мрежата. Принтирах върху фото хартия и надписах с весел текст и картинки :) Сложих всяка покана в плик с малко картонени кости и черепи и малко пясък :)



6. Пиратски лодки/корабчета за декорация. Използвах червен и бял картон и въпросните 'кости' за декорация. Сгънахме лодките сами с мъжа ми (имахме полуден по оригами... хеехех) и нанизахме лодките на канап.




7. Етикети за бутилки минерална вода. За свободно сваляне от интернет. Принтирах върху стикерна хартия, изрязах, залепих на мястото на етикета на бутилката.








8. Пиратски папагал. Не го направих сама :) Купих го от JUMBO за 4-5 лв. :)





9. Пиратски дневник! Купих стара оръфана книга за 1 лв. от улицата. Сложих обгорен етикет с  надпис отпред. А вътре залепих по една ключова снимка от всеки месец от живота на Боби до първата годинка + послание: WORK LIKE A CAPTAIN, PLAY LIKE A PIRATE!
























10. Пиратско съкровище (бонбоните за гостите всъщност) - декоративно сандъче с шоколадови монети...





11. Покривка за масата: покривка, червена обикновена, и върху нея стара мрежа за игра на волейбол (имитираща пиратска/рибарска мрежа)


12. Салфетки, еднократни чинийки и чашки - също в цветовете на партито!

13. Картинки за оцветяване - за свободно принтиране има много; избрах русалки за момичетата и пирати за момчетата;


И воала - всичко е готово :) Надявам се, да съм ви вдъхновила за вашия предстоящ рожден ден!


благодаря ви, че наминахте...


неделя, 14 юли 2013 г.

THE PARTY!

Партитооо! Случи се точно както си го представях :) Точно както го бях планирала в главата си още месеци преди да се случи :) Да знаете... първият рожден ден на детето е голяяямо събитие за мама и тати и си заслужава вниманието :)
Няма да пиша много, защото снимките говорят сами по себе си... с няколко думи - беше невероятно, фантастично, вълнуващо, красиво!
Само по себе си празненството беше разделено на 2 части: първата част на самата дата 11.07. в тесен семеен кръг - само ние тримата; и втора част на 13.07. (през уикенда) с приятели и дечица.
Ето и партитата в снимки :)


Парти - 11.07.

Happy bday to youuuuu.......






подаръци!








Парти - 13.07.
It's a pirate party! Arghhhh! 
Пиратско парти по случай първия рожден ден на Борис :) 
Темата е доста момчешка и мисля, че се хареса на рожденика и останалата мъжка част от гостите :)


Декорацията :) Ето с какво се занимавах 2 седмици и на какво се дължеше отсъствието ми от блога :) Цялата декорация мина през ръцете ми (очаквайте статия с подробни инструкции как да си я направите и вие сами)...


Поканата! 

Мястото е край Варна... хубаво крайморско селце...

масата на децата

пиратски флагчета

пиратски лодки 

папагалът на капитан Боб и сандък с шоколадово съкровище 





пиратски мъфини

пиратски 'морска' вода за пиене :)

пиратски пуканки и пиратски сандвичи

пиратски дневник на Капитан Боб - Година първа :)

масата на 'големите'

малка част от напитките на 'големите'



Гостите (тези, които дойдоха навреме за фотосесията ;-)






















Игрите






Тортата!



















Подаръците!





***


Последно, но не и по важност... Благодаря на Ради и Калоян (без които това парти нямаше да се случи), баба Ани и всички гости и прекрасните им дечица, които направиха нашия празник повече от прекрасен! Със сигурност оставихте следа в сърцата ни! Ще пазим скъпи спомени от първия рожден ден на сина ни :) Благодарим ви!


благодаря ви, че наминахте..