понеделник, 19 май 2014 г.

Ароматна паста с гъби, орехи и сметана

Още едно доказателство, че простичките неща са най-гениални! Рецептата ми я каза приятелка, която между другото приятелка ми е казвала досега само уникално вкусни и лесни неща. Днешната ми вкусотия е паста с ароматен сос от гъби, сметана, орехи и още нещо... вижте сами:

Необходими продукти:
паста по желание (фузили, талиатели...)
шепа орехи нарязани на ситно
1 глава пресен зелен чесън
250 мл сметана за готвене
200 гр пресни печурки
малко сол
малко черен пипер
малко олио


Сварете пастата. Отделно пригответе соса по следния начин: в 2 с.л. олио (не зехтин, защото напоследък чувам, че не е подходящ за терм. обработка) запържете нарязания чесън. Прибавете нарязаните гъби. След като се запържат добре, долейте сметаната. Накрая добавете орехите. Овкусете със сол и черен пипер. И вашият сос е готов. Смесете с вече сварената и оцедена паста. Насладете се на божествения вкус... Добър апетит!




благодаря ви, че наминахте...

неделя, 11 май 2014 г.

Борис на 22 месеца

Днес голямото ми момче става на цели 22 месеца! Само още 2 ни делят от голямото парти за втория рожден ден! Още не мога да повярвам... Бобо расте със скоростта на светлината, дано само ние не остаряваме със същата скорост :)
През изминалия месец се случи нещо изключително в развитието на Бобо: започна да говори с изречения!!! Много е сладък, при първия удобен случай ще направя видео. Например казва: 'Мамо, икам боа' , което означава, че иска вода. Свързва 3 думички в едно изречение... смятам, че яслата допринесе много за тази промяна. И се случи някак си изведнъж. Един ден Бобо просто построи изречение и аз останах втрещена! Да, децата могат да те изненадат много понякога.
С всеки изминал ден това човече става все по-любознателно, буйно, даже диво. Гоня го из цялата стая, когато трябва да го преобличам, а той се залива от смях.. и бяга толкова бързо, че наистина не мога да го хвана.
Любимите ми мигове през изминалия месец са, че научих Бобо да му целувам очите всяка сутрин... и щом ги целуна, той веднага пожелава да целуне моите.. този миг ме разтапя.. сърчицето ми се то топи щом го направи. Тези мигове на размяна на милувки с малкото ми са най-безценното и истинско нещо, което някога съм преживявала.. дори не съм подозирала, че може да има по-голяма наслада са душата ми. Благодаря ти, Бобче мое!
Друга по-голяма новост няма.. Бобо си ходи на градинка, а аз се занимавам с разни мои проекти..
Исках да споделя и още нещо.. това, че нямаме напредък с гърнето.. да, аз не съм добър пример за бързо приучаване на детето да ходи на гърне. Самият Бобо е много своенравен, когато стане дума за гърнето или седалката в тоалетната. Отказва тотално да седи повече от 5 секунди там. Дърпа се, неприятно му е, хленчи.. И аз какво да правя, не го насилвам.. опитах на игра, опитах уж работещи методи, които прочетох, но на практика е различно. Ще оставя нещата така засега.. интересното е, че той знае какво се прави на гърнето и го казва, но отказва да го направи. Надявам се, лятото да имаме повече успех в това начинание.











Скъпи Бобо,
нямам думи, с които да изкажа колко много те обичам и колко много се гордея с теб и малките ти постижения, които за мен са най-големи и значими! Обожавам начина, по който ме гушкаш и целуваш.. обожавам звъна на гласа ти, обожавам всичко твое. Благодаря ти, че точно ти си моето момче. За мен е гордост да съм твоя мама. Обичам те..


Вижте още:

Борис на 21 месеца


благодаря ви, че се отбихте...