четвъртък, 31 юли 2014 г.

Приключенията на Боби



Тъй като спирам да пиша ежемесечните статии за развитието на Боби по простата причина, че няма да се променя толкова бързо, реших да започна нова поредица от статии, които ще обхващат темата за приключенията на Боби! Звучи като приключенията на Том Сойер, нали? Да, защото смятам, че животът на едно двугодишно тепърва заприличва на едно голямо приключение за самия него, а и за родителите му. В тези статии ще ви разказвам за случващото се с малкия Бобо и за промените, които настъпват в растежа му. Ще пиша за любимите му игри, занимания, пътуванията ни заедно и всичко ново около нас! Надявам се да ви бъде интересно.

Новите приключения на Бобо, който сега е на почти 2 год. и 1 месец, започват да стават по-интересни от утре, защото излиза във ваканция от детската ясла за цял месец. Мама от сега се приготвя за един бурен и весел месец заедно с него!

На тази снимка вече е почти 8.30 сутринта тази сутрин и Бобо спи дълбоко, не желае да се събужда за градина, за последния ден преди ваканцията, защото стана в 5 часа сутринта, измъкна се от кошарата, отиде в детската стая, взе си едно влакче и няколко колички и започна да играе! В 5 сутринта!!!! Аз ли не съм наред? Или детето ми е много ранобудно... естествено поигра в тъмното 15-20 минути и пак легна, заедно с играчките в нашето легло. И така до 8.30 :)




Другото, което исках да споделя с голяма радост тук и сега е, че детето ми отказва да гледа ТВ! Понякога се заглежда за 2-3 мин. в Маша и мечока и образователни клипчета с влакчета и хиликоптри, но за не повече от 2-3 минути. Телевизията не му е страст, което много ме радва. Вчера пуснах 3D филм на племенниците ми, а той отказа да си сложи очила и да гледа с тях, даже напусна стаята след 3-тата минута и отиде в стаята си да рисува. Боже, това е супер!





На 2 год. и 1 мес. Бобо умее:

да брои до 10
да разпознава буквите на семейството ни
да говори почти всичко


Това са  засега новостите около малкото ми момче, оставам въоръжена с камерата, за да улавям най-интересните му мигове и да ги споделям с вас! Желая ви прекрасен следобед и още по-хубава лятна вечер... аз възнамерявам да я прекараме с вкусна храна и хладни напитки на терасата...


благодаря ви, че се отбихте...

сряда, 30 юли 2014 г.

Hot!

В горещ почивен ден, какво му остава на човек, освен да се разхлади на басейнче... много хора ме питат за хубаво място за почивка в планината, пък и придружено с басейн на открито. На всички тях бих препоръчала: Комплекс "Върбински мост", който се намира на само 20-25 км. от Смолян, посока - Кърджали. С домашна кухня, която прибавяме към екстрите... например, пържените картофки се забавиха, защото жената беше отишла да ги изкопае от градината, а чушките на грил бяха удивително вкусни и току-що набрани от парника в двора. На това му се казва гостоприемство, професионализъм о БИО :) 
Басейнът е студеничък, защото не е минерален и подгряван, но пък е идеален за разхлаждане в жегите... А когато има и добра компания - всичко е супер! Препоръчвам горещо!
Предпочитам пред комплексите в Девин, където е другата най-близка дестинация, защото там е винаги пренаселено и от тази гледна точка не много чисто...



friends.. напът към комплекса

природата в околията...

фредновете!

риболовци



мост

Мари!


пак френдове :)


say cheeseeeee!








благодаря ви, че се отбихте....

събота, 26 юли 2014 г.

Внимание! Мъж в кухнята!

Мъжът ми е от тези, които не влизат в кухнята, освен да си нарежат мезето понякога и също от тези, които на думи много разбират от готварство. Днес, след като решихме какво ще се яде за вечеря, той внезапно предложи да го сготви, при което останах втрещена и приятно изненадана. Макар, че едно нездравословно свинско с картофи е една лесна и непретенциозна манджа, си има своите тънкости. Оставих го в кухнята, след като му напомних няколко пъти, че искам всички зеленчуци и меса да са измити по няколко пъти и да не прекалява с подправките. Друго не казах и се оттеглих да гладя... Очаквам резултата... ухае приятно на манджичка в кухнята, мисля, че ще е вкусно....




благодаря ви, че наминахте...

петък, 25 юли 2014 г.

My passion

Ако не съм ви разкривала за една моя лудост, макар, че съм споменавала, то сега го правя по-откровено - луда съм по козметиката! Мама казва, че всичко е започнало, когато съм била на 2 год. и ме е оставила да си играя с козметичния й несесер, докато тя простира дрехи. Изумено ме открила с омазана в химическо червило уста, а самото химическо червило - изядено. И оттогава не спирам да се мажа с всевъзможни продукти.... До такава степен съм свикнала с грима, че като изляза без грим, се чувствам гола. Не мога да разбера и жените, които не използват нито един грим-продукт. Та нали това ни прави по-различни от мъжете. Има нещо мъжко и отблъскващо в жена, която не носи никога грим, пък било и една спирала. Не ме разбирайте погрешно, не държа на тоновете грим, но има някакъв абсолютен минимум, който ни прави ЖЕНИ. Защо не малко руж на скулите за повече чар.... или един блед глос за повече блясък в ежедневието.
Аз имам изграден ритуал за грим (които е различен от този за грижа за лицето) и след като почистя, нанеса лосион и крем, преминавам към задължителните за ежедневието ми 3 продукта: фон дьо тен, спирала, молив за вежди.
1. Първият, защото съдържа слънцезащитен фактор, подхранващи, омекотяващи и прикриващи малките несъвършенства частици, придава сияние и гладкост на кожата, облива я в светлина. 2. Вторият продукт - за отваряне на погледа и по-подчертани мигли. Все пак в ежедневието 'говорим' и с очите си.
3. Третият - за запълване на веждите, а не толкова за подчертаване, тъй като имам вежди в изобилие, но с молива и четчицата ги вкарвам в 'правия' път. 
За устни в ежедневието използвам глосове и балсами, понякога червила, но не са ми must to wear.






Исках да напиша този пост като послание към всички жени, които са анти-грим настроени или излизат с оправданието 'не мога да се гримирам': скъпи дами, гримът е послание към самите вас. Послание и себеуважение. Необходимата минимална поддръжка, за да се наречем дами. И не е необходимо да ходите като ухлепани маймуни с три тона грим, а да си сложите едно червило, за да направите деня си по-динамичен и усмихнат. Дори околните ще го забележат... да, ще получите комплименти от приятелите си и злобни погледи от недоброжелателКите си :) 
Дори половинката ви ще погледне на вас с друго око и няма да заглежда преминаващите кифли.... нищо, че сте хубавица с естествена красота, която няма нужда от грим! Подчертайте тази естествена красота, защото в противен случай тя изглежда дивашка и недодялана... същото е все едно не сте си почистили веждите или не сте си обезкосмили краката. Хайде, взимайте чантата и идете да си купите едно свежо цветно червило :) Оставам с най-добри чувства!!!



my babies


благодаря ви, че се отбихте....

вторник, 22 юли 2014 г.

Планината през лятото

внушителна... прохладна... зелена... непредвидима.. това е Родопа планина през лятото...



































благодаря ви, че се отбихте...