понеделник, 25 май 2015 г.

Един позакъснял, но скъп подарък...


Днес сутринта получих малко закъсняла, но въпреки това страхотна изненада за рождения си ден от скъпи за мен хора - Дидко и Мартина! Благодаря им за прекрасния подарък, всъщност досега съм нямала семеен портрет и много ми допада идеята... Интересното около портрета е, че е правен от 3 отделни снимки и Стефан никога не е имал блузка Адидас, но явно художникът е фен на бранда :)

Яко е! Благодаря още веднъж!




благодаря ви, че наминахте....

понеделник, 18 май 2015 г.

Скъпи Боби...




... мило мое момче. Ето, че след 2 месеца ставаш на 3! Не мога да повярвам колко бързо минава времето и как ми се иска да поспре, да поспре поне за миг, да мога да се насладя на възрастта ти и целия чар, който притежава!

Толкова много неща искам да ти кажа. Ти си един прекрасен малък мъж със страхотен характер (е има си своите особености) и съм сигурна че един ден ще си голям човек в пълния смисъл на думата. Искам да ти кажа, че ще се боря за теб до сетния си дъх, ще се старая да ти давам добри уроци, да те подготвя за не дотам добрия свят, в който живеем. Ще ти давам всичко, от което имаш нужда, за да си щастлив и да виждам усмивката ти. А усмивката ти - за нея живея! Да те виждам усмихнат... няма по-ценно нещо...

Харесва ми и начинът, по който приличаш на мен... ти си като бурен вятър, тогава когато не си доволен от нещо. Като истинска стихия - готова да помете всичко по пътя си, за да постигне целта си. И в същото време спокоен мил и любвеобилен... ето и последния пресен пример от тази сутрин... докато бързам сутринта между стаите, се спъвам в една количка и си удрям крака... ти ме виждаш и идваш да ми целуваш крака с думите: 'удаи ли се, мамо? няма нищо, ще мине'. Разтапяш ми сърцето. Толкова си мил и състрадателен към болката на другите. Ти си истинско слънце...

А знаеш ли кое ми е любимо? Вечерта с теб, след баня, гушнати в леглото.. да си говорим безкрайно, да се гушкаме силно, да ти разказвам приказки, а ти да си близо до сърцето ми... това ми напомня да миговете, когато беше бебе.. Когато те кърмих и те държах там, близо до сърцето. Там ти беше най-сигурно и хубаво. Обожавах тези мигове.. а ти никога повече няма да си бебенце... тъжно ми е... Колкото по-голям ставаш, толкова повече се отдалечаваш физически от мен. Ето ходиш на градина през деня, а аз си мисля през цялото време за теб.. дали си добре, дали си ял, дали си спал... чакам момента, в който да те взема и пак да сме заедно. Но ти поемаш по стълбичките на живота, нагоре и нагоре. А аз те наблюдавам и те държа за ръка. Не искам да те пускам.. ти си най-божественото нещо, което ми се случвало, най-скъпия дар, който имам от съдбата... Голямото ми момче, което завинаги ще си остане моето бебе - онова невинно и беззащитно 2-килограма и нещо същество, което се роди в горещия юлски ден и преобърна света ми... а след два месеца на 3 годинки. 3 години, изпълнени с безкрайна любов, грижи, трудности, но и сладост.

Нямам търпение да споделя и темата на тазгодишното парти по случай предстоящия рожден ден! Ще бъде динозавърско парти! Супеи - както казваш ти :) Надявам се да бъде забавно и хубаво! Тази торта я правихме заедно с теб като репетиция за рождения ден :) Не е много за снимка, но пък беше вкусна!







Обичам те! Благодаря ти, че точно ти си моето момче!

Мама

понеделник, 4 май 2015 г.

Първи къмпинг - Хисаря


Пролетта е един от най-хубавите сезони за къмпинг! Не е жега, дърветата са цъфнали и навсякъде ухае на цветове, всичко е раззеленено, птичките пеят, сякаш природата се ражда...
И такаааа.. дойде време да направим първия къмпинг с караваната! Приготовленията бяха дълги, но въпреки всичко ни липсваха доста неща като отидохме на полеви условия...

Ето и малко повече информация...

Къмпинг Хисаря


Намира се в двора на станция на строителя. Има бунгала, станция и голяма поляна, снабдена с ток и вода, подходяща за около 20 кемпера/каравани. Нощувката е 10 лв. на каравана, без значение от броя на хората в нея. Мястото е оградено и е подходящо за деца. Локацията на къмпинга е много удобна - в близост до центъра на града, както и до новата велоалея и парка на града. Хората, които стопанисват къмпинга са много любезни, предоставят безплатно по едно бунгало в близост до караваната, където да се ползва баня и тоалетна. Санитарното помещение в бунгалата е много поддържано и чисто, което прави страхотно впечатление.


Какво е необходимо за един пролетен къмпинг?

Каравана или кемпер със следните неща от първа необходимост в нея (газов котлон, 2 тигана, минимум 2 тенджери, прибори, кухненска хартия, салфетки, дъска за рязане и всичко, което има в една нормална кухня)
Завивки - задължително и одеала
Тоалетна хартия
Много мокри кърпи
Маса
Столове (ние нямахме за децата и често ни се налагаше да стоим прави, за да ги чакаме да се нахранят, но опитът учи)
Покривка за маса
Свещи за повече романтика
Попивни кърпи (ние се наводнихме още първата нощ, защото ни се развали уплътнението на тоалетната и нямахме парцали за попиване... как се попива вода със салфетки :) за следващия път и парцали за попиване за всеки случай)
Телевизор - по желание.. нашият не хващаше никакви програми и изкарахме 3 дни без него, но пък беше супер!

Много важно - препарати за тоалетната в караваната - купуват се два препарата на Тетфорд - син за разграждане и розов за дезинфекция. Много са силни и ухаят страхотно. Най-добрите са те.



Тента срещу дъжд и слънце
Слънцезащитни продукти

Удобни спортни дрехи и обувки
Зимни якета за всеки случай
Чадър за разходки, когато вали
Чехли за влизане в караваната/къпане
Игри за навън - федербал, топка, карти, колички/колела за децата

За децата - задължително гумени ботуши, защото при дъжд всички обувки се мокрят в тревата :) Това ни липсваше на нас и се прибрахме по джапанки :)



Как минава един ден на каравана в Хисаря?

Ставане сутрин към 8 ч. (с деца е така)
Пиене на кафенце 
Закуска до към 10 ч. - закуската на каравана е обикновено макаронки, филийки, варени яйчица или нещо друго набързо;
От 10 до 12-13ч. - басейн в някой от хотелите - има огромен избор
13-15 ч. следобен сън с децата
15-16 ч. кафенце и разходка в центъра, където има много забавления за малките
18 ч. - приготвяне за вечеря
19-20 ч. сядане на масата 
неограничено дълга вечеря под звездите - безценно!



Галерия
(предварително се извинявам за лошото качество на снимките, но са правени с телефон и при слаба светлина)













































Оставаме с прекрасни спомени и впечатления от първия ни къмпинг! 


благодаря ви, че наминахте...