Необходими продукти:
500 гр. телешки черен дроб
олио за пържене
брашно за овалване
щипка сол
за гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
1 кубче телешки бульон
2 ч.ч. вода
1 шепа фиде
малко олио
половин лимон на шайби
Начин на приготвяне:
Отстранете ципата на черния дроб и го нарежете на възможно най-тънки флейки. Овалвате всяка флейка в брашното, смесено с малко сол. Пържите в сгорещена мазнина.
Гарнитурата: загрейте мазнина в тиган, изсипете шепата фиде в горещата мазнина до порозовяване. Прибавете 2-те чаши вода, бульона и ориза. Бъркайте докато сместа заври на силен огън. След това намалете котлона на ниска температура и оставете гарнитурата да ври бавно 20 минути.
Наредете готовите флейки в чиния, в средата с помощта на купичка или чашка оформете ориза и декорирайте с шайби лимон.
Да ви е сладко!
благодаря ви, че се отбихте...
Няма коментари:
Публикуване на коментар