Необходими продукти (за 4-5 човека):
2 ч.ч. ориз - нормален
олио за запържване
1 к.ч. грах
1 к.ч. царевица
1 к.ч. нарязани на ленти моркови
200 гр. пилешко филе
Можете да добавите и прясно зеле, зелен лук и каквито предпочитате още зеленчуци.
Начин на приготвяне:
1. Сварявате ориза в леко подсолена вода (без мазнина). Внимавайте да не го разварите! Отстранете го от огъня, докато не е станал на каша. Сложете го в цедка и го залейте със студена вода, така че да отмиете скорбялата и зърната да се отделят едно от друго. Можете да сварите ориза и предния ден и да го съхраните в хладилник.
2. Сложете 2 с.л. зехтин в тиган и нагорещете. Счупете 3 яйца в тигана и бъркайте така, че да получите бъркани, раздробени на ситно яйца. Изсипете в чиния.
3. В същия тиган сложете отново 2 с.л. зехтин и пилето. Запържете го до златисто. Изсипете в чиния.
4. Зеленчуци: В тигана сложете 2 с.л. зехтин и всички зеленчуци с малко вода. Задушете 10-15 мин. Към готовите зеленчуци изсипете сварения ориз, пилешкото месо и бърканите яйца.
Разбъркайте добре и оставете на огъня 10-15 мин. Посолете на вкус.
Воала! Вашият ориз по китайски е готов!
食飯 (бон апети на китайски) ;-)
Добавете и малко соев сос за повече пикантност и плътност на готовия ориз!
благодаря ви, че наминахте...
Няма коментари:
Публикуване на коментар