неделя, 22 септември 2013 г.

Домашна торта с бишкоти

Материалът е предоставен любезно от гост-писателя на тази статия Радослава Грозданова (моя много близка приятелка), за което  безкрайно й благодаря!!!
Браво на майстор-готвача.. тази рецепта е още един пример за това, че простичките неща са всъщност гениални!
Enjoy!

Необходими продукти:

100-120 гр. смлени орехи и бадеми
1 л. пр. мляко
2 пакетчета пудинг ванилия на д-р Йоткер
50 гр. масло
1 голям пакет бишкоти


Начин на приготвяне:

Кипваме млякото, след което добавяме предварително разтворените в малко вода прахчета пудинг (с непрекъснато бъркане до сгъстяване). Полученият крем отстраняваме от огъня и добавяме маслото.




В тава нареждаме 1 ред предварително потопени в малко топло мляко бишкоти. Върху тях изливаме половината крем. Отгоре - половината количество ядки. Продължаваме с още един ред бишкоти и покриваме с останали крем и ядки.

'Бърза, лесна и много напомняща на мамината торта рецепта, когато нямаше този избор на пазара. Харесва ми, че ми напомня за едно врем, пък и е вкусна.' :)



благодаря ви, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар