По-долу копирам текста на Рарчето дословно:
Необходими продукти:
1 яйце
1ч.ч захар
1 ч.ч. Кис.мляко
1/2 ч.ч олио
2ч.ч брашно
1 ч.л сода
1ч.л оцет
2 с.л какао или канела
Разбиваме с миксер яйцето, добавяме захарта, олиото, млякото и брашното по малко. След това добавяме и содата, оцета и какаото и бъркаме до получаване на хомогенна смес. печем в тава, на около 180 градуса за около 30 мин., проверяваме с клечка за зъби дали е готово. Докато се пече правим глазурата: на водна баня разтопяваме 1 малка кофичка течен шоколад , заедно с около 1 с.л масло и малко вода. Разбира се тези пропорции са въпрос на вкус :) и като стане еднородна течна смес е готова и поливаме изпечения блат. И готово :)
С чаша топло мляко или следобеден чай :) |
Не само на вид е толкова изкушаващо.... |
Да ви е вкусно!
p.s. Рари, благодаря за прекрасната рецепта и участието ти в блога! Целувам те!
благодаря ви, че наминахте...
За мен е удоволствие :* ще се опитам скоро да участвам и с някой "по-засукан" десерт, само да намеря време да го направя ;) :* целувки за Боби :* :* :*
ОтговорИзтриванеОчаквам да се развихриш в кухнята с черпак и фотоапарат :) Поздрави, благодарности и много целувки за малкия бузанчо :*
ОтговорИзтриванеСладкиша е много вкусен.Историята на Боби я чета още от както бях бременна.Красив малък бонбон.Да ви е жив и здрав.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Kristi Kirilova :) Да са живи и здрави всички дечица :)
ОтговорИзтриване