вторник, 26 юни 2012 г.

Бременна в 36 седмица - видео и снимки

21.06.2012 - Начало на 9 месец - най-после!!!



Започвам с едно видео, в което се вижда как се мести и рита бебето... не е толкова ясно, но всеки път щом грабна камерата, той потъва в дън земя :)





Какво се случи през последния месец от бременността ми, към 36 гестационна седмица?



Прегледи: ултразвук и ЗАПИС (това беше нещо ново за мен.. всъщност е проследяване на тоновете на бебето с 2 колана на коремчето на мама в продължение на 15-20 мин.). Прегледите в деветия месец се правят всяка седмица.
Мама: +1 кг. за един месец, тежа 69.5 кг., което е +14.5 кг. от началото на бременността;
Бебе: размерите му съответстват на седмиците. Приблизителните му килограми са – 2200 г.
Симптоми: Чувствам се ужасно тромава и трудно подвижна, а е едва началото на 9-ти месец. От елементарни неща се задъхвам, например докато взема душ и се облека, вече съм се запъхтяла. Освен това коремът ми порасна осезаемо с влизането в девети месец и пъпът ми се разтегна доста.
Усещам тежест ниско долу, както и в краката. Напрежението в гърба и кръста става все по-голямо.
Киселините не са толкова чести и силни като предходните месеци. Дишането е нормално, не толкова затруднено.
Спането - почти невъзможно. Барикадирам се с възглавници от всякъде, но и те не помагат вече... изтръпват ми крайниците постоянно. Хм, всичко сякаш изведнъж се промени.
Спрях магнезия и сега усещам леки контракции и отвреме-навреме леки болки.
Движенията на бебето са все още силни, въпреки, че няма много пространство, любимата му поза е да застане плътно в единия край на корема с навирено дупе... и така маминия корем изглежда много смешно... :)
Майчината кафеникава линия по средата на коремчето едва сега се вижда ясно;
Покупки: обикновена възглавница за пътуване от по-големите, която ще използвам за кърмене; силиконови протектори за зърна, отново при кърмене (една приятелка ми ги препоръча горещо, за да избегна раздразнения), контейнери за съхренение на кърма, спирт и прахче за пъпчето на бебето; 

Красиви мигове: еуфорията покрай преместването в новото жилище, колкото и натоварващо да беше...
Другото хубаво нещо е прането и гладенето на бебешки дрешки.. мммм в апартамента започва да ухае на бебе, божествен аромат!
Тревоги: с риск да се повторя, най-голямата ми тревога оства приближаващото раждане; визуализирам си различни сюжени всяка вечер, докато се опитвам да дремна;
Храни: праскови, диня, пъпеш, паста, ризото, варени яйца, картофена крем супа, сирене, кисело мляко, моркови
Свободно време: нямам такова напоследък, програмата ми става все по-натоварена, докато подготвя всичко за малкия човек... Искам да ми остане и малко време за почивка и събиране на сили за ГОЛЕМИЯ ДЕН!

Това беше кратко описание на живота на една бременна в началото на 9-ти месец жена, която вече няма търпение да нагушка малкото си бебенце!

























благодаря ви, че наминахте...


2 коментара:

  1. Пожелавам ти леко раждане!Много симпатичен и полезен блог!Поздрави от една бременна в 7 месец!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за милите думи и пожелания! Леки последни месеци и безпроблемно раждане и на теб... благодаря, че се отбиваш :) Прекрасен ден!

    ОтговорИзтриване