вторник, 6 ноември 2012 г.

Ябълков пай

В предишната си статия споменах, че съм в очакване на снежната бяла зима.... Освен това трепетно очаквам и предстоящите Коледни празници.. ей така искам навсякъде около мен да е красиво украсено с безброй светлини и борови клонки, и да ухае на плодове, канела и на топли, домашно изпечени ядки.

С настоящата НЕдиетична рецепта искам и на вас да създам малко настроение и емоция около задаващите се празници. Рецептата е за ябълков пай и е ужасно елементарна (като за хора, които не разполагат с много свободно време, но ценят домашно приготвените вкусотийки).

Необходими продукти:
6-7 средно големи ябълки
300 гр. захар
500 гр. бутер тесто
щипка любов


Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете ябълките на полумесеци.





Разтопете захарта на дъното на средно голяма тава до карамелизиране.
 




 Подредете резените ябълки в още топлия карамел във форма по желание.




Отгоре разтелете бутер тестото.





Изпечете в предварително нагорещена фурна. Насладете се на богато напоения с карамел ароматен десерт заедно с любимите си хора.





p.s. Консумирайте директно от тавата :)

Бон апети!


благодаря ви, че наминахте...


Няма коментари:

Публикуване на коментар