петък, 21 юни 2013 г.

Първи плаж!

Бързам да споделя едно вълнуващо за Боби преживяване - първия плаж, но вече не като бебе, а като момченце, което се удивлява и възхищава на всичко ново. Денят беше 18.06.2013 год., 9:30 сутринта, горещ юнски ден във Варна... и ние се отправихме към плажа.. по-надолу ще опиша как се ходи с бебе на плаж, защото естествено забравих/пропуснах половината от важните неща, които са необходими за плажа, когато си с малко дете :) Та.. за самото преживяване.. сложихме Бобо на ръба на хавлийката с кофички и лопатки и той започна мигновено да си играе... опитах да го взема, за да го заведа до водата, но той започна да се дърпа и да мрънка - не искаше да става от пясъка.. много му хареса да си рови там :) В един момент успях да го откъсна от игрите и го заведох до водата.. и тогава настъпи удивлението му - заби поглед във водата и започна да издава звуци на възхищение: А, а, ааа! Сигурно не можеше да си обясни как така водата се движи и вълничките плискат крачетата му :) Много беше сладък! Поигра си пак на пясъка... постояхме около час и си тръгнахме. Надявам се да има още много такива дни и да доставяме радост на малкото ни момченце, което се държа много възпитано и послушно на плажа :)




Боби на 11 месеца на плажа

с кофичките

във водичката

с тати



А ето го и моя списък 'С малко дете на плаж'

1. Слънцезащита - 50+SPF (мажете вкъщи половин час преди да отидете на плажа, но взимате и за допълнително намазване. Не пропускайте сгъвките на крачетата и ръчичките, врателето, ушите, носа...)
2. Хавлии - много! Една за постилане, една за подсушаване.. една за завиване (ако бебето заспи), една за вас, една за мъжа ви.. колко станаха?!
3. Дрешки - потничето е най-удобно според мен! Вземете и резервни дрешки! Първите дни на плажа слагам потниче, за да не го излагам рязко на слънце.. подходящо е и, когато е във водата,  защото там се изгаря най-много;
4. Слънчева шапка с периферия/козирка
5. Памперс/и
6. Вода за пиене (давайте често на детето, за да избегнете дехидратация); Вода за миене - в случай, че ще хапва нещо на плажа и искате да отмиете полепналия по ръчичките и личицето пясък;
7. Слънцезащитен чадър (ако няма такива на плажа, където отивате);
8. Мокри кърпи/сухи кърпи
9. Нещо за хапване.. от игрите в пясъка и водата се огладнява рязко и внезапно!

Ами май това е основното, ако съм забравила нещо, ще се върна да добавя :) 



p.s. Имам 2 видео клипа от първия плаж, но от 2 дни blogger има техн. проблем с качването на видео, така че ще ъпдейтвам, когато проблемът се отстрани :)



благодаря ви, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар