четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Борис на 3 месеца


Скъпи Боби, как бързо времето лети! Ако можех само да го спра, за да се наслаждавам по-дълго на всеки миг от времето, прекарано с теб. Толкова много се промени през последния един месец, че чак не мога да повярвам, че онова малко човече, което се роди преди 3 месеца, си точно ти. Вече си голямото момченце на мама. Дори личицето ти придобива по-детски черти, а бебешките изчезват. Животът е несправедлив - наистина не ми стига времето, за да ти се радвам повече, ти се променяш със скоростта на светлината.
Бебенцето, което заспиваше на рамото ми след хапване, постепенно си отива, и на негово място идва едно будно, непрекъснато мърдащо, емоционално, нетърпеливо да изучи света детенце.
Ще ми липсват тези малки мигове, но знаеш ли, хубавото е, че те ще бъдат заместени от други също толкова хубави мигове... А дотогава мога само да те наблюдавам, да открадвам всеки миг и да му се радвам, защото знам, че няма да се върне...


 

Радостта от това да те имаме в живота си е неописуема... казвала съм ти го и преди, нали... А това, че те обичаме много, ти го казваме всеки ден по няколко пъти. Как може човек да не обича най-лъчезарното момченце, което стопля сърцата ни с беззъбата си усмивка. Прекрасен си!





Ваничката продължава да ти бъде едно от най-любимите преживявания. Обожаваш водата и й се наслаждаваш безкрайно много. Дори вече не плачеш след като излезеш от нея.. защото си по-голям и по-умен.



 
 
Боби на 3 месеца, тежиш цели 6 кг. и си висок 60 см (качил си 1.4 кг и 4 см за месец). Малкото ми кюфтенце, педиатърката иска да минеш на диета... но не се получава, защото все още се будиш често през нощта към 3-4 часа - озверял от глад. Лакомото ми момченце :) Бързаш да пораснеш..


Развитие и постижения
  • Едно от най-значимите неща, които се случиха с теб относно развитието ти, е задържането на главичката ти изправена за по-дълго време. Толкова много се стараеш и напредваш...
  • Вече почти успешно хващаш играчки, които ти давам между ръчичките. Все повече опознаваш пръстите си и ги използваш координирано (най-вече с цел - лапане);
  • Друго, свързано с развитието ти, е че вече разпознаваш нашите гласове (и лица) и те предизвикват усмивката ти. Подбираш хората, на които да се усмихваш и игнорираш тези, които са ти неприятни;
  • "Говор" - особено интересни са звуците, които издаваш. Освен 'Агууу', обичаш да казваш "К", "М" и "Ааааа". Гласът ти понякога е толкова висок, че сам се плашиш от виковете си на възклицание и радост.
  • Зрение - вече има контакт очи в очи между теб и околните и внимателно проследяваш всичко, което се движи. 





Изпитвам безгранична любов, колкото и преекспонирано и клиширано да звучи. Майчина любов, несравнима с никое друго чувство. Любов към чистото ти сърце, искрените ти очи, нежния ти глас, усилията ти да 'изкачваш' малките стъпалца на живота, гладката ти като най-фината коприна кожа, малките ти пръстчета и всичко всичко твое!
Изпитвам любов, такава каквато, никога не съм си представяла, че съществува и съм благодарна за това, че точно ти си моят син.
Възхищавам се на жаждата ти за опознаване и изучаване на света - правят ти впечатление формите, цветовете, движенията.. дори често се взираш в устата и зъбите ми, когато ти говоря - колко интересно, а? ;-) Знаеш ли колко се гордея с теб?




Какво обичаш?
да се къпеш
да ти говорим
залъгалка
да оглеждаш света около себе си
да си лапаш ръцете
сешоара
да се возиш в автомобил
 
 
Какво не обичаш?
да си в легнала позиция, когато си буден
да ти обличам дрешки през главата
масажи
да са ти завити ръцете
 
 
 

 
През 3-тия ти месец:
 
беше на плаж за първи път;
беше на гости на баба в планината (на 600 км. от морето) и се държа геройски при пътуването;
ти биха 2 ваксини едновременно и много те болеше (това беше много болезнен момент и за мен, плаках заедно с теб и те гушках цял ден и цяла нощ, за да си спокоен);
премина на пелена размер 3!
започна да ти пада и да ти се сменя косичката (но и плешивичък си най-красив за мен) :-)
започна да се вглеждаш в огледалото и да се питаш очудено коя ли е физиономийка отреща;
седна за първи път (за 2 минутки) в новото си бъмбо столче и много ти хареса;



 







Ето това са едни от най-безценните мигове в живота - заспиващото в ръцете ми, от дългия и уморителен ден, малко създание.










двамата ми прекрасни мъже
























 
 
 
 
 
Честит 3-ти малък рожден ден, скъпи Боби! Расти здрав, а ние ще се погрижим да имаш добър живот.
Датата 11-ти винаги е много емоционална за мен, защото на нея ти се появи в живота ни и го преобрази завинаги! Нищо не е както преди, всичко вече си заслужава, всичко е подплътено от смисъл, истинско и красиво е. Безценно е.
Благодарим ти за всяка твоя усмивка! Правиш ни най-богатите хора на Земята! Ти си Щастието :) Обичаме те!
 
 
 
благодаря ви, че се отбихте...

2 коментара:

  1. Колко е пораснал Боби и то само за 3 месеца!!!Не знам дали ми се струва, но на места ми изглежда със светла коса, много му отива. Братовчедите в Лондон също много те обичат и те чакат да ги посетиш с нетърпение.
    А&A и бебе

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, расте като гъбка! Чак не мога да повярвам! Иначе косичката му на светлина е почти руса, очичките - сини със светло зелени краски :)На дядо си от Смолян прилича :) Очаквахме да е доста черничък!
      И ние много ви обичаме и си гледаме снимката на бебочко, чакаме с нетърпение да го гушкаме и разхождаме в Лондонските паркове :) Поздрави и целувки от нас

      Изтриване