вторник, 27 януари 2015 г.

Tattoo!

Първата ми татуировка... някои казват, че вече не е на мода да се татуираш, други, че оскверняваш тялото си.. бла бла... говорят си хиляди неща, но аз отдавна исках татуировка и реших, че сега е момента. Татуировката е личен избор, начин на мислене и усещане и няма мода и актуалност. Да, за цял живот е и това и е хубавото. Така, както белегът ми от секциото е за цял живот и си го нося с кеф, така и татуровката е символ, който те белязва и те прави по-нестандартен, различен и уникален...
Татусът ми е изписан на латински с англосаксонски шрифт и означава: щастието спохожда смелите... Това е мото, което значи много за мен и е мотото на живота ми. Тогава, когато човек е смел в мечтите и действията си, нещата просто се случват и щастието идва само... щастието се случва, тогава когато се усмелиш да действаш и да го постигнеш... Сега мисля за втори татус и място, на което да го направя, но няма да е веднага... 




благодаря ви, че наминахте...

Приключенията на Бобо в снимки









2-ри ден на ски!

пързул!

с Габи на лопатки 

главата на снежния човек е почти готова...






приятели!


афинитетът към музиката на Бобо - бъдещ музикант

искате ли сладолед?

новата ми пиратска палатка
бръм бръм,..
една по-различна люлка!


в топлата водичка на Хисаря с тати



благодаря ви, че наминахте...

понеделник, 12 януари 2015 г.

Време за изкуство - картина от текстил

Пак ме подгони треската за претапициране, декориране, състаряване на дърво и т.н. Уредила съм си 2 кресла подарък от тавана на един съсед, които ще станат супер след реставриране.... ще го помоля да ме остави на тавана да поровя и за други ценности... адреналинът ми се покачва като мисля за интериор... А ето какво изобретих за хола си - картина от текстил (обикновен плат). Купих го от ИКЕА - 15 лв. за метър. 150 см широчина на 2 метра дължина. Поръчах дървена рамка, широка 10 см, лакирана в тъмно.. излезе ми 45 лв. И воала - ето какво се получи... в ИКЕА има невероятен текстил, а картините от текстил изглеждат като рисувани, подобно на фототапет дори, а са по-евтин и по-оригинален вариант. Тази стена се нуждаеше от нещо Уау! Голяма е, и някак си празна... но сега се преобрази... Пролетта като си направя и камината, ще стане чудно!


преди


след





благодаря, че наминахте...

вторник, 6 януари 2015 г.

15 цели за Новата година!

Подобно на други блогъри, които си поставят цели за Новата Година, и аз ще си поставя 15 такива, които на края на годината ще проверя дали съм изпълнила. И така:



източник снимка: sites.austincc.edu







1. Да отслабна... качила съм 7 кг. за последните 6 месеца, което е ужасяващо. Може би спортът ще помогне, защото не съм увеличила храненето... Колко банално звучи цел номер 1 :)

2. Да прекарвам повече време с Бобо или да си играя повече с него, защото към момента това се случва за по 1-2 часа на ден след градина, като го вмъквам между готвенето и чистенето; Тук причислявам и повече учене на цифри, букви, форми и т.н.

3. Да прочета поне 12 нови книги;

4. Да пиша по-често в блога;

5. Да започна да уча нов език.. може би японски?!

6. Да излизаме поне 1 път месечно на романтична вечеря САМО двамата със Стефан;

7. Да си правя масаж поне един път месечно;

8. Да се развивам в маркетинг сферата, което съм работила и до момента, а след майчинството прекъснах и много ми липсва;

9. Да пътуваме някъде в чужбина до непозната страна;

10. Да мисля позитивно, да бъда по-самоуверена, по-смела, по-балансирана.... да работя върху собственото си Аз.

11. Да преодолея страха си от шофиране и да практикувам по-често;

12. Да направя камина в хола, голяма, облицована с тухлички и камък и да си пием винце на кожичка пред нея;

13. Да се постарая да допринеса повече за магазинчето, което имаме и да вложа цялата си творческа енергия в успеха му;

14. Да преодолея страха си от зъболекар;

15. Да казвам всяка вечер по една молитва и благодарност към Бога за детето и мъжа ми, хората около мен, за здравето и сполуките ни, за доброто, за приятелите, за неприятелите.


Залавям се за работа да изпълнявам списъка със задачи!


благодаря ви, че наминахте...



събота, 3 януари 2015 г.

Бобо на ски!

Здравейте и Честита Нова 2015 година! Нека бъде по-добра от старата и донесе на семействата ми много мир, любов и усмивки!

Малко съм тъжна, защото ми остава все по-малко време за моя блог, но бях заета с едни важни проекти, които почти приключиха и сега ще се отбивам по-често от тук... а и зимната ваканция на Боби се проточи доста дълго... знаете как е с малко дете.. цял ден всичко се върти около него и няма време за нищо друго.

Но пък си изкарахме супер тези 2 седмици покрай празниците... ядене, пиене, веселби, приятели, гости, пътувания, ски, шейни... страхотно е!

Най-вълнуващото, което се случи е, че вчера Боби за първи път се качи на ски - точно на 2.5 год. Първоначлно, докато му слагах обувките, помрънка малко, защото е непознато за него, но като му сложих ските започна да се забавлява и да се смее с глас! Пуснахме се няколко пъти по един лек наклон, аз го придържах, обяснявах му някои неща, които той не разбра, но пък не падна нито веднъж и се държеше така стабилно, все едно е раждан на ските :) Гордея се с теб мое малко момченце! Надявам се да станеш много добър в ските, а защо не и състезател :)






благодаря ви, че наминахте....