четвъртък, 11 юли 2013 г.

Борис на 12 месеца

Пиша тази статия със смесени чувства.. разбира се, преобладава радостта и вълнението от това, че днес детенцето ми става на 1 годинка, но от друга страна съм тъжна, че тази първа годинка отлетя толкова бързо и сякаш не успях да се насладя максимално на бебчето си, което вече е голямо момче... как бързо си отиде бебешкия аромат, нежното 'агуу', блуждаещият невинен поглед, миниатюрните стъпалца и пръстчета и на тяхно място дойдоха палавите и щури игри, жаждата за опознаване на света, умните очета, които гледат виновно след поредната беля... Ах, как бързо се изниза тази година... Но не искам да звуча меланхолично ( и без това си знаете, че очите ми са пълни със сълзи), нека струи радост и щастие от думите ми, защото наистина съм щастлива, че днес имам рожденик за първи път! ..








.... това писмо е за теб, скъпо дете...

... Мили Боби, днес е твоят първи голяяяяяммм рожден ден! Всички много се вълнуваме и сме щастливи, че тази първа година мина 'безаварийно' за теб... хехехе! Успяхме да се справим с коликите - УРАА, продължаваме да се справяме със ЗЪБОНИКНЕНЕТО - Ъммм, с твоят тати имахме почти 99% безсънни нощи и още 100% щастливи усмивки.... Борихме се с пъпчето, сополите, първата температура, среднощния рев, повръщането, ак*нето и какво ли още не :) Но всичко всичко си струваше до последното усилие, защото насреща си виждаме прекрасните ти усмихнати очи, добротата и любовта, с която ни се отблагодаряваш! Опитвам се да се сетя за още други предизвикателства, пред които се изправихме за тази една година, но знаеш ли, те нямат значение.. единственото, което има значение си ти и твоето настояще и бъдеще :)







Как изглеждаш сега ли? Ами.. 12 мсесеца по-късно, ти си малко светлокосо момченце с палави пъстри очи. Много си емоционален - всяка клетка от лицето ти 'говори', когато чувстваш или искаш да 'кажеш' нещо; Усмихваш се непрекъснато 24/7 :) Обичаш да играеш с топка с тати; обичаш люлки, даже обожаваш люлки; обичаш да ти правя смешни физиономии (абе да се правя на маймуна с една дума); обичаш котки и кучета със светла козина (не зная защо); обичаш морето; обичаш да си играеш с кабелчета разни :); обичаш да те обичаме!
Малко са нещата, които пък не обичаш.. например, да си ограничен в действията и движенията - да не можеш да достигнеш целта си :) или да си вързан с колани в столчето или количката; не обичаш да чуваш думичката 'не' (хм, това вече е проблем);




Зная, че тази първа година от живота на човек е най-трудна и най-важна. От едно 2 килограма и половина създание се превърна в детенце и за мен беше удоволствие и все още е, да наблюдавам развитието и растежа ти.

Нека не пропускам и нещо много важно, което се случи през изминалия месец - ти се изправи на крачета сам за първи път, започна да пълзиш - (стигаш сам до всяка точка, която набележиш); правиш опити да ходиш (все още с наша помощ).




Имам и още новини от последният месец - вече пляскаш с ръце, танцуваш, когато чуеш музика и махаш на хората в автобусите за 'здравей' :) Много си сладък с всички тези неща, които правиш, защото си спонтанен и чист. Всеки път предизвикваш и усмивката на хората около нас! А, забравих, махаш и на морето за 'здрасти' и 'чао' :)




Може би нещото, което ме радва най-много е, че се радваш на животни и ги обичаш. Ако видите майка с количка, която преследва двойка, разхождаща кученце, то това съм аз с Бобо!!!! Да, често гоним кученца и котки по улиците, защото ти ги обожаваш.. издаваш звуци на радост.. нещо като 'Аййй аййй аййййй' и подаваш ръка да ги галиш :) Харесва ми, че 'без да искам' съм възпитала тази любов в теб към животните, защото това е знак, че ще се научиш да уважаваш всяко живо същество или пък предмет около теб!

Скъпи Боби, предстои парти по случай рожденият ти ден в събота - 13ти, (днес е четвъртък и не е удобен ден за парти) и мама и тати ти подготвят много изненади, които се надяваме да ти харесат!



Преди година, ти се роди, и сякаш аз се родих отново. Животът стана красив, придоби смисъл и пълнота. Няма да крия, че ни беше трудно и често молихме бабите за помощ, но нямахме опит и се страхувахме в много от ситуациите. Днес.. се чувстваме малко по-уверени, все още без опит :-) , но пък много щастливи. Всъщност не си представяме друг живот. Сега на прага на първата ти годинка, искам да ти кажа: Гордея си, че точно ти си моето момче! Спомням си моментът, в който проплака и те сложиха на гърдите ми и това е най-великият миг, който някога съм преживявала. Тогава плаках, плача и сега, но това са най-щастливите сълзи, които си заслужава да се проливат! 

Днес е празник! Честит рожден ден Бобче! Честит ПЪРВИ рожден ден, миличък! Пожелаваме ти преди всичко здраве, расти добричък, палав и щастлив! Накрая ще използвам един любим цитат, идващ от японската мъдрост: 


Този момент. Този живот. Красиво.



вижте още:


благодаря ви, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар