четвъртък, 3 януари 2013 г.

2013!

Честита Нова 2013 година и от нас, с малко закъснение. Да е мирна, благодатна, изпълнена само с хубави мигове. Това, което пожелах на всичките си близки тази година е само здраве и нищо друго! Това е най-важно, защото всичко останало си го имаме - семейства и много поводи за радост :)
Тази Новогодишна вечер решихме да отпразнуваме в заведение в Пловдив.. оставихме малчо на баба и празнувахме там. Честно казано много се разочаровах по няколко причини. Може би защото скоро не бяхме излизали на нощни заведения и не знаех каква всъщност е действителността там. В белите страни хората празнуват на площадите, но ние като средно статистически българи избрахме 'кръчма' с програма.. и от там идва грешката ни, която надявам се няма да повторим.
Как премина вечерта ни? Настанихме се в претъпкания ресторант, сервираха ни евтина, почти сурова храна и забавлението започна. 99% от хората бяха пред заведнието да пушат, така че вътре беше почти празно... докъто в 11.00ч. собственикът гордо съобщи на микрофона, че от този момент пушенето е разрешено. В следващия момент потънахме в мъгла от дим, въпреки мощната вентилация, която духаше на макс върху главите ни до схващане на лицевата мускулатура. Една фирма беше решила, че ще празнува Нова Година в заведнието и цяла нощ плащаха на диджея да пуска едно и също парче, така че бяхме принудени да слушаме просташката песничка постоянно! А името на фирмата е по-фрапиращо - "Жълтица".
По едно време започна прогамата.. групичка коледари влезна и започна да сурвака гостите на заведението, за да събира парички.. кой по левче, кой по два... дават хората за здраве....та това беше програмата.
Нооо това не е всичко... имаше и томбола! Апотеозът на вечерта! Един чичко теглеше щастливците от 'викторината', викайки селски на микрофончето. Щастливците получиха много и разнообразни изненади - четка за зъби, самобръсначка, еротичко бельо, парти шапка и.. паста за зъби.
Забавлението не спира до тук... нещото, което най-много ме фрапира е: всички жени бяха с коя от коя по-официални и блещукащи роклички и прически на букли и вафлички. Няма лошо, но през цялата вечер не спряха да се снимат с телефони и камери, ама през цялата вечер. Мъжете им горките не спираха да им правят фотосесии и дори не успяха да си кажат 'наздраве', заради ангажимента, който имаха. Младо и старо цъкаше във Фейсбук цяла нощ.. и когато удари 12.00 часа, почти никой не прегърна човека до себе си, а трескаво сърфираше пак във Фейсбук, за да чистити на познати и непознати в мрежата. Жалка картинка.
След толкова много впечатления, които събрах и толкова цветна вечер, се прибрахме шокирани и си наляхме по едно питие - най-хубавата част от вечерта всъщност. Поговорихме си, посмяхме се и си легнахме.
Българска Нова Година! No comment...

2 коментара:

  1. За много години, любими наши братовчеди.Да сте все так здрави и лъчезарни.
    Аз имам решение за догодина. Идвате ни на гости и ви гарантирам една различна и незабравима Нова Година :)или пък може да срещнем някъде по средата. Имаме цяла година да мислим.
    Прегръдки и така се надявам до скоро.
    А.

    ОтговорИзтриване
  2. Za mnogo godini skapi moi! I vie badete mnogo zdravi prez 2013! Da, taka e tuk v Bg.... Taka che za dogodina shte si izmislim hubava programa :-) I na vas pregradki, celuvki sladki i se nadyavame da vi vidim skoro! Obichame vi

    ОтговорИзтриване