четвъртък, 10 януари 2013 г.

Борис на 6 месеца

Скъпи Боби,
отлетя неусетно още един месец от живота ти и днес ставаш на половин годинка!!!
Ти растеш, мило дете и с всеки изминал ден откривам нещо ново в теб. Вълнуващо е за мама да наблюдава как растеш, поумняваш и се развиваш. Връзката по между ни също става все по-силна с всяка изминала минута, защото преди някак си не забелязвах начина, по който ме обичаш, но сега показваш с много жестове отношението и чувствата си към мен и околните. Начинът, по който се гушкаш, милите звуци, с които ми говориш и очичките, с които ме гледаш са най-милите неща, които съм усещала и виждала в живота си до този момент. Чувството е божествено.

Какво се случи през изминалия месец?
Момченце на мама, през изминалия месец се случиха отново много и важни промени. Ти празнува първата си Коледа и първата си Нова Година. Те бяха много вълнуващи за теб, защото получи много подаръци и усети празничния дух по начин, които се постарахме да е интересен за теб :)
Започна да хапваш зеленчукови пюрета и кашички с голям апетит.
Изследваш височината на гласа си все по-смело и понякога стряскащо за нас :) издаваш силни звуци на възклицание - радост, изненада, умора, раздразнение...
За първи път изпробва нови уреди на бебешката индустрия - бънджи и проходилка (много се надуваш, когато си в тях, защото си самостоятелен и прав, а това много ти харесва)
Ставаш все по-голям любопитко - непрекъснато следиш всичко движещо се, всичко шарено и цветно.
Ако изпуснеш играчка, ясно проследяваш с поглед къде е паднала и се опитваш да я стигнеш.. ставаш все по-мобилен.
Започваш да седиш на дупето си все по-стабилно.. но все още с наша помощ.
Продължаваш да се будиш за нощно хранене, което е най-големия кошмар за мама, защото освен, че хапваш, после не заспиваш в продължение на 2-3 часа... обикновено това става към 2.00 - 3.00ч. и до към 5-6ч. будувам с теб.. надявам се този период да отмине скоро...
 Хващаш и двете си стъпалца и пръсти на крачетата едновременно и си играеш с тях.. което е голяма забава за теб - истинско бебе-йога си :)
За първи път през изминалия месец те возихме в летния вариант на количката, защото коша за новородено вече ти е адски малък и неудобен. Много ти хареса, май пак се надуваш малко в нея и се правиш на голям :)
Все по-голямо внимание обръщаш на играчките си... и можеш да играеш доста дълго с тях за  разлика от преди.
"Бърбориш" непрестанно (даже през нощта) и мисля, че като наистина проговориш лудницата ще е пълна, защото няма да спираш :), но на мен ми харесва!




























Какво обичаш?
да се усмихваш
 да скачаш
да си прав
да се гушкаш
да се разхождаш навън

Какво не обичаш?
картофено пюре :)
да те обличам
силни звуци



 Боби, ти си най-прекрасното детенце за мен и съм благодарна, че точно ти си моето момче. Толкова си лъчезарен, весел и любвеобилен, че огряваш цялата къща с усмивката си. Гордея се с теб и начина, по който се стараеш да придобиваш нови умения и учиш нови неща. На този ден винаги си спомням за раждането ти и емоциите, съпътсващи този момент.. просълзявам се, даже си поплаквам от радост... и все повече се убеждавам, че децата са смисълът на всичко. Ти преобърна света ни и го направи прекрасен!


И.. нали си знаеш... че си най-слънчевото момченце на света!
Обичам те и ще те обичам завинаги! Гордея  се, че съм точно твоя майка!



 благодаря ви, че наминахте...



Няма коментари:

Публикуване на коментар