понеделник, 14 октомври 2013 г.

Борис на 15 месеца

Ето, че голямото ми момченце стана на 1 годинка и 3 месеца! Как бързо времето лети и как бързо Боби се променя! Не мога да повярвам наистина!

През изминалия месец се случи нещото, което всеки родител мечтае да види.. нещото, което те кара да потръпнеш, да проумееш, че детето ти вече не е бебенце, а пораснало създание - прохождането! Преди въобще да имам дете, не бях подозирала, че ходенето е толкова трудна работа, която изисква практика и кураж... то се случва тогава, когато детето е готово за него... физиологично индивидуално е.. и специално при нас се случва доста късно - едва на годинка и три месеца. Дори не смея да кажа, че Бобо е проходил в истинския смисъл на думата, но прави самостоятелни крачки.
Та изминалия месец в развитието на Бобо беше белязан от първите опити да се 'пусне' да ходи, тоест да няма опора и да направи първите си крачки в живота. Ох, много е вълнуващо - също както първото зъбче, първия рожден ден, първата думичка! Настръхвам направо...

Прощъпулник

Сигурно всяка майка се пита 'как се прави прощъпулник?' И аз така се запитах.. попрегледах малко информация, майка ми каза някои неща и така си направихме нашия прощъпулник... Къде по традиция, къде по интуиция :)
Денят е 13.10.13., октомврийска неделя, хубава и златна есен навън...
Тестото за питката втасва... аз събирам предмети, които да подредя (за да предопределим бъдещата професия на Бобо), а баща ми отиде в гората, за да донесе снопче дрянови клонки.. с него детето се 'задява' - поверието гласи, че ще е здраво!
Единственото, което не направихме в суетата беше да търкулнем питката и Бобо да тръгне след нея, но нищо, и без това мина :) 

Предметите, които избрахме за Бобо са:
CD - компютърен специалист
вестник - журналист
речник - филолог може би :-)
черпак - готвач
паста за зъби - стоматолог
химикал - учен
апарат за кръвно налягане - лекар
флейта - музикант 

Можете да сложите и портфейл (за банкер), който аз пропуснах да наредя сред предметите
:)






Предметите си ги избират родителите според предпочитанията :)

Постлахме бяла кърпа на земята, на която посипахме листа от здравец, наредихме предметите, опекохме погачата и веселбата започна. Първото парче от погачата е за детенцето. Следващите за родителите и близките.. останалата се раздава на познати и близки, като се тича, за да бъде детето пъргаво!

Така си организирахме нашия прощъпулник!

Видео


Ясно и категорично - Бобо ще става зъболекар!







Бъдещият зъболекар - Д-р Райков :)

Първото парче от погачата е за най-важният човек!


Погачата

Давам рецепта при интерес :)







Останалата част от деня и вечерта беше забава и за нас 'големите'.. с пържолки и бира!




Боби през 15-тия си месец

Вече мога да кажа, че Боби комуникира доста добре с нас. Сочи предмети, които иска да вземе. Дава знаци, когато е гладен и жаден. Прави различни мимики и жестове в различни ситуации. Много е забавно да го наблюдаваш.
Нови думички в речника на Бобо са:
ня - 'няма'
къ - 'къща'
па - 'пари'

Best friends!


Уааааааа



Няма да пропусна и най-важното: мили Боби, благодарим ти, че точно ти си нашето момче! Обичаме те колкото не можеш да си представиш! Целуваме те с тати! Гордеем се с всяко твое мъничко постижение!

вижте още:


Борис на 12 месеца
ПАРТИ 1 годинка!
Борис на 13 месеца

Борис на 14 месеца
благодаря ви, че се отбихте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар