понеделник, 14 април 2014 г.

Средиземноморско хлебче

Наближава лятото... ах, мечтая за летни аромати на мента от леденото ми мохито, на зехтин от гръцката ми салата, на море, на диня и какво ли още не. Хм, поразмечтах се.. както и да е.. реших да открия сезона на мечтите с една рецепта, която научих от приятелка и трансформирах малко. Мисля, че се получи.. представям ви ароматното и хрупкаво  маслинено хлебче със средиземноморски вкус... посипано с изящни кристали сол, блестящо от дъхав зехтин, напомнящо на Гърция или Италия...

Ето и необходимите продукти:  за тестото: 1 пакетче суха мая, 600 гр. брашно, 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, 3 с.л зехтин, вода, колкото поеме, за да се отлепва тестото от ръцете при месене, внимавайте да не стане тестото прекалено твърдо.. горе-долу трябва да е като за пица; За поръсване: 3 с.л. зехтин, шепа шайби маслини, пресен розмарин, едра сол за поръсване (ако нямате едра, обикновена.

Замесвате меко тесто с посочените продукти. Намазвате го с малко зехтин и оставяте да втаса няколко часа. Разстилате в намазнена със зехтин тава, оставяте още малко тестото да почине. Поръсвате със зехтин, маслини, пресен розмарин и сол. Печете до зачервяване на тестото. Консумирате в приятна компания с хубава напитка...







благодаря ви, че наминахте..

Няма коментари:

Публикуване на коментар