вторник, 7 август 2012 г.

Борис: седмица 4

Боби през своята седмица 4 се променя с всяка изминала секунда.

Какво ново?

Пъпчето му претърпя лека 'намеса' от страна на лекарите. Бяхме на хирург, където 'помогнаха' на пъпчето да падне (завъртяха го леко), след което го почистиха и сега вече пъпчето му изглежда много добре и раничката зараства. След около месец можем да го къпем във ваничка. Тогава раничката ще е напълно зарастнала.
Между другото падането на пъпчето беше много емоционален момент за мен и малко тъжен... нали съм си ревла и много ЧуВствителна така да се каже :) та си поревах малко... сякаш се откъсна нещо от мен...

На 25ти ден Боби се усмихна за първи път, докато баба Нели му имитираше звука, който издава магаренцето. Усмивката му беше напълно съзнателна!

Боби излиза на все по-дълги разходки.. по-долу има малко снимки от социалния му живот напоследък! През тази 4-та седмица беше и първото му хранене навън!

УЖАСНИТЕ КОЛИКИ! - Чудя се как НИКОЙ не е измислил до момента ефективно средство за премахване на коликите, които толкова много измъчват децата ни. На всеки медикамент или средство пише 'ОБЛЕКЧАВА КОЛИКИ', но не и 'СПРАВЯ СЕ С КОЛИКИ'. То това 'облекчава' въобще не ме устройва. Ужасно е да се чувстваш безсилен когато детенцето го боли стомахче, превива се от болка, присвива крачета и плаче в страдание. И така няколко часа... или цял ден... или понякога цяла нощ. Слава Богу, коликите са периодични - идват и си отиват, а не ТОРМОЗЯТ нон-стоп милите дечица.. Ако някой, който чете това знае изпитани рецепти срещу колики, моля споделяйте..
Това, което давам аз за облекчаване на коликите, но не помага на 100% е:
капки Инфакол, чайче от копър, гушкане, масажче на коремчето, вода от сварени овесени ядки...


Боби се ужасява когато е гол, но през тази седмица имахме напредък - 15 мин. по памперс! В ненормалните 40-градусови жеги гледам да го охлаждам с по-чести душчета и гол по 10-15 минутки... памперсите допълнително го спарват миличкия...

През тази седмица Боби започна да се заглежда по определени играчки за кратко.. търси ги с поглед :)

Друга новост - опитва се да хваща с ръчички шишенцето си. Все още опити, но скоро ще успява :)

Имаме напредък и с по-дългите паузи между храненията. Боби спинка по 4, понякога 5 часа между храненията (предимно нощем за радост на мама). Разбира се, понякога паузите са много по-кратки - час и половина до два часа.

Любимото място за спане на Борис е количката! Ужасява се от леглото си. Май трябваше да купя 2 колички - една за навън и една за вкъщи. Освен това заспива само, когато количката е в движение, така че обикаляме апартамента в несвяст и пеем 'шшшш.. шшшшъъъ'.

Любимата песничка на Боби през тази седмица е 'Чело коте'.

Най-неприятно за Боби (освен коликите - те са топ 1 в класацията) е и хълцането след ядене. Обикновено продължава 10-15 мин. и нищо не помага.. спира от самосебе си. Боби се дразни много и дори плаче заради проклетото хълцане!

галерия седмица 4







след нощно хранене

Bobby, the world is yours!


Боби на ресторант с класическа музика (тук и по-долу)...





Боби на кафе


Боби не обича да е голичък!!!


Baby rocks!

първото хранене навън

благодаря, че се отбихте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар