вторник, 31 юли 2012 г.

Борис: седмица 3

Измина още една седмица от живота на малкия Боби!  Седмица 3!

Има 2 новини около него. Едната е добра, другата притеснителна...

Хубата е, че е наддал цели 500 грама само за изминалата седмица (при норма 200 грама) и цели 2 см височина .Вече тежи 3030 грама и е висок 52 см... (и това се случи, докато бяхме на гости на родителите ми в Смолян.. планинският въздух изигра ролята си).

... а лошата е, че пъпчето започна да събира бледожълт секрет и се наложи да му го 'махне' (буквално) хирург. Сринах се от притеснение и страх по време на тази манипулация и не зная дали е правилно, но хируржката отстрани пъпчето с двете си ръце. Ужасена бях, но предположих, че знае какво върши. Боби се държа геройски, поплака малко, но цял ден плаче и е неспокоен... и не знам дали не го боли раничката... можеби ще хукна на лекар всеки момент, за да не оставям детенцето да се мъчи... Раничката е с водоустойчива лепенка е, и ни увериха, че ще заздравее до седмица. Вината не зная в кого да търся... дали в начина, по който са го вързали в болницата, дали в начина, по който аз се грижех за пъпчето, дали в лекарите, които 3 пъти, 3 поредни прегледа през всяка от изминалите седмици ни убеждаваха, че всичко с пъпчето е наред и просто на някои бебенца им пада по-бавно. Имах вътрешно усещане, че нещо не е наред. Та на повечето бебенца им пада още в родилното. След 2 дни отново сме на преглед и със сигурност няма да спестя на лекарите коментарите си относно работата им! Да, започвам да се сблъсквам с лекарското безхаберие в детската педиатрия! Няма да ни е лесно....
Едно е сигурно - ако се появят усложнения, да пази Господ, ще се саморазправям! Моля се всичко да е наред...

Развитие
1. Боби наддава идеално, това ни радва много. Татко му го нарича 'кюфтенцето ми'.
2. Много голяма промяна забелязваме през последната седмица. Сякаш расте като гъбка и вече памперс номер 1 почти му става. И бодитата за новородено вече му стават.
3. Забелязвам, че очичките му се заглеждат в светещите лампи, за слухът му е още по-изострен в сравнение с първите седмици.
4. Прегръдките ни много го радват и успокояват.. нещата вървят към разглезване!
5. Боби вече слуша музика и е много доволен :)
6. Вече смуче биберон (това не е много похвално, но на моменти му харесва);
7. Първото му пътуване беше през тази 3-та седмица от живота му.. на около 250 км от София. Пътуването мина безпроблемно, в дълбок сън... но след това беше малко уморен и неспокоен.

Хранене
В момента кърмя, но давам и добавка. Храненето е на 3 часа. Боби се буди сам и няма търпение да си хапне. Непрекъснато иска още и още... чудя се как да го забавлявам, за да си дочаква часовете за хранене.. в случай, че поиска прекалено рано поредната порция вкусно топло млекце.

Стомахче
Продължава да го мъчи на моменти. Мисля, че нямаме колики все още, но стомахчето го присвива отвреме на време... има газове и се присвива крачета към коремчето.. май това са първите сигнали на коликите! Ужасссссс!!!!


Фото галерия - седмица 3


когато спя съм най-сладичък

спящото кюфтенце

на моя език това означава = много съм гладен




вече съм голям и се научих да цоцкам биберонче

тати и мама
в количката се чувствам най-щастлив!

на гости на баба и дядо в планината. първото пътуване на Боби!





Това е засега от нашата 3-та седмица!



благодаря ви, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар