петък, 2 август 2013 г.

Билкова пъстърва

Ядох я, когато бях бременна... мястото беше една хижа с ресторантче в гората над Владая - Софийско .. отпред с рибарниче... Заловиха я пред нас, прясна, приготвиха я на скара във фолио, пълна с чуден ароматен букет с цитрусови нотки.. и беше най-вкусната риба, която съм вкусвала (като се има в предвид, че не съм почитател на морска храна). Името й беше 'билкова пъстърва'. Така и не попитах любезната домакиня за рецептата, но реших да я приготвя по спомен... Получи се добре.




Необходими продукти:

пъстърва (прясна по възможност) - колкото бройки желаете
лимон на резени
кубчета масло
прясна мента 
риган
магданоз
сол

фолио


Начин на приготвяне:

Напълвате всяка почистена риба с 2-3 малки кубчета масло, нарязан на ситно микс от подправки, 3 малки резена лимон. Увивате във фолио и печете на скара или в тава. (на скара става по-вкусно);


Да ви е вкусно!

p.s. Снимка на финалния резултат няма, но и няма нужда от такава, защото давам възможност на въображението ви да се развихри :)

благодаря ви, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар