неделя, 11 август 2013 г.

Борис на 13 месеца

Ах, как ми липсват 'малките' рождени дни на моето момче... на датата 11 досега публикувах писма до моето момче, които описват растежа и развитието му. Оттук нататък няма да бъда толкова стриктна по отношение на този тип статии, защото развитието му няма да е толкова осезаемо и скокообразно, но ще продължавам да разказвам за постиженията и новостите около него и нас, разбира се.

Какво ново?

През изминалия месец пробиха горните два зъба.. и то с доста мъки покрай това. Бобо беше 2 дни с температура около 38 градуса, много кисел и нервен. Най-накрая зъбките прорязаха и вече се виждат.

С ходенето все още нямаме напредък. Държа го с две ръце и се страхува да се пусне. Прави много хубави и бързи крачки, но с наша помощ. Така че, още нямаме проходило детенце.

От гледна точка на умственото развитие... Оооо, тук вече имаме много голям напредък. Смея да кажа, че Борис разбира почти всичко, което му говорим и отвръща с неандерталски звуци и писъци :) Освен това все по-дълго си играе с играчките си, обича да пъха разни предмети и фигурки в кутии и др., продължава да обожава всякакъв вид кабелчета и джаджи. Нямаме нови думички в речника.. освен ма-ма или ам-ам, които не съм сигурна, че са осъзнати обаче. 
Нови неща, които Бобо научи са: да целува мама и тати (ужасно мило е!), да сочи ясно предмети, които иска или храни, които му се хапват. 

Хранене
Боби е изключително лесно за гледане дете по отношение на храненето! В момента режимът му на хранене е следният: ставане сутрин към 8 часа; закуска - 9 часа; обяд - 13 часа; следобедна закуска - 17 часа; вечеря - 20.30-21.00 часа; заспиване - 22.00 часа с бутилка мляко около 120-150 мл.

Щях да пропусна страхотния напредък, който имаме в нощния сън! След като навърши 1 година Боби буквално порасна и спря да се буди през нощта за хапване, почти не будува и играе през нощта както преди, слава Богу.. е, пак се пробужда по 2-3 пъти, но това е истинско щастие за мама и тати! Браво, момчето ми :*




Какво обича Бобо?
животни
да се усмихва
море
пясък
да похапва
прахосмукачка
сешоар
мотори и автобуси (да ги гледа и да им ръкомаха)



Какво не обича Бобо?
да чува думичката 'не'



СНИМКИ НА МЕСЕЦА


Бобо плува

Бобо и мама

Едно от любимите занимания на Боби - да гледа как се перат дрехите

'Мамо, тази светкавица е ужасна!'


Обичаме те мило дете и се гордеем с теб! Ти си най-доброто и усмихнато дете в целия свят :*

вижте още:

Борис на 12 месеца
ПАРТИ 1 годинка!

благодаря ви, че наминахте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар