събота, 11 януари 2014 г.

Съботни манджи

Отдавна не бях експериментирала в готвенето, но ето че и експериментът се случи! Сготвих вкусен телешки черен дроб с гарнитура ориз. Това си е 'мъжко' ястие каквото и да си говорим.. докато ние жените се лигавим със салатки, мъжете държат да има нещо засищащо и местно на софрата (е поне моят мъж де). Та това ястие е точно от тези, на които мъжете се радват най-много.

Необходими продукти:
500 гр. телешки черен дроб
олио за пържене
брашно за овалване
щипка сол

за гарнитурата:
1 ч.ч. ориз
1 кубче телешки бульон
2 ч.ч. вода
1 шепа фиде
малко олио
половин лимон на шайби 


Начин на приготвяне:

Отстранете ципата на черния дроб и го нарежете на възможно най-тънки флейки. Овалвате всяка флейка в брашното, смесено с малко сол. Пържите в сгорещена мазнина.
Гарнитурата: загрейте мазнина в тиган, изсипете шепата фиде в горещата мазнина до порозовяване. Прибавете 2-те чаши вода, бульона и ориза. Бъркайте докато сместа заври на силен огън. След това намалете котлона на ниска температура и оставете гарнитурата да ври бавно 20 минути.
Наредете готовите флейки в чиния, в средата с помощта на купичка или чашка оформете ориза и декорирайте с шайби лимон.






Да ви е сладко!



благодаря ви, че се отбихте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар