неделя, 19 януари 2014 г.

Борис на 18 месеца

Ето че отмина още един месец и Боби навърши 1 год. и ПОЛОВИНА! Иска ми се да напиша нещо по-различно от това, че времето лети, но всъщност това е грубата истина... кога бях бременна, кога се роди, кога стана на година на половина. И сега е щуро, любопитно, палаво хлапе, чието ежедневие започва в ранни зори и завършва в късни нощи. Как минава ежедневието ни? ДИНАМИЧНО! Много динамично. Бобо има толкова много енергия, че е трудно да седне на едно място и да седи повече от половин минута. Съответно майка му е на нокти цял ден в очакване на поредната беля... чупене на чинии, късане на тапети, рисуване по килима, трохи от бисквити и солети навсякъде.. абе весело е!!!












Какво обича Боби?
Най-много от всичко Боби обича да слуша Jingle bells, изпълнена от Дядо Коледа;
сладки лакомства (засега успявам да го ограничавам от шоколад и вместо него давам по една бисквитка за награда);
да спи в колата;
да си играе на 'ку-ку дзак' с мама
да се храни сам

Какво не обича Боби?
сутляш (всички го мразим, нали?)
да му бъде сменян памперса
гърнето (изпитва ужас от него)


Умствено развитие
През изминалия месец Бобо сякаш порасна изведнъж! Все по-често ни подражава, като се опитва да казва разни думички: 
Коли - дядо Коледа
гои - горе
Бам Бам - Бам Бам от филмчето Били и Бам Бам
Теде - Теди
Ане - Ани
кака 
кола
кока - кокосова бисквитка

Освен това вече знае в кой шкаф какво стои и отива да си го вземе, разпознава всяка играчка и когато го помолим да я донесе, отива и донася точно нея. Общо взето смея да кажа, че вече имаме комуникация с малкия човек. Разбира абсолютно всичко, което му казваме и за мен това е прекрасно, защото е знак, че става все по-умен!
Започнах да го уча на фигурки, знаци, цифри, букви (основни неща, разбира се), без да го затормозявам, а под формата на игра и забелязвам, че напредва доста добре... вече знае кое е кръгчето и кое е едно 1:)
Най-хубавото нещо, което стана напоследък е, че Бобо ме целува, когато го помоля за целувка и ме гушка. Няма по-сладко нещо от това!
Вече прави опити да се храни сам с вилица, което е УАУ, не мога да повярвам, че детето ми порасна изведнъж някак си :)
Най-любимото нещо на Боби през изминалия месец беше да гледа видео с дядо Коледа, който пее песнички. Сяда на дивана и крещи 'Коли, коли, коли', в готовност да гледа любимия си герой. Още не гледа телевизия, което не е голяма загуба. И това ще се случи...

Сън - нашата 'болна' тема
През деня Боби спи 1 път за около 1-2 часа.
А нощем сънят му стана доста по-стабилен. Буди се по-малко.. около 5-6 пъти САМО ;-) но за нас това е РАЙ!

Зъби - 11 броя

Скъпи Боби, ти си най-най-най-прекрасното дете и се гордея, че съм твоя мама :) 
Ти растеш и ставаш все по-самостоятелен, по-сладък, по-комуникативен. Опитваш се да говориш и непрекъснато ни караш да се смеем. С теб животът е купон от сутрин до вечер, колкото и да се изтощаваме. Обичаме те и никога няма да спрем. Гордеем се с твоите постижения :)  Целувки от мама и тати

вижте още:



благодаря ви, че наминахте..

Няма коментари:

Публикуване на коментар