вторник, 31 юли 2012 г.

Борис: седмица 2

Ето че първата седмица е зад гърба ни. Мина и първият контролен преглед. Изписаха Борис 2400 г. и за една седмица е качил 200 г. Юхууу!!!! Много съм щастлива от този факт. А на височина е пораснал с цели 2 см.

Какво се случи тази седмица?

Пъпчето
Продължавам да се тревожа за пъпчето. Педиатърката смята, че ще падне по-бавно и е строго индивидуално, но аз започвам определено да се притеснявам.

Хранене
Продължавам със смесеното хранене. Малкият изисква все повече и повече от добавката си. Страхувам се да не го 'прехраня' и същевременно да не остава гладен. Кърмата ми все още не може да го засити напълно... Тъжна от този факт, но не се отказвам.. всяко хранене започва от кърмене. Проблемът, който се появи е, че Борис ме 'използва' като залъгалка... успокоява се на гърдите ми и често заспива. Насърчавам го да суче с пощипване по ръчичката или погалване на ушенцата... но мързелът си е мързел :)



Сън
Бебчо си поспива добре.. вече по 4 часа между храненията, което ни радва.. това означава, че се храни по-добре. Като цяло е спокоен, но има и моменти на неразположения, когато будува между храненията и е неспокоен...




Стомахче
Не съм сигурна дали толкова рано могат да се появят колики, но често стомахчето на бебчо се бунтува, и самият той се изхожда по-рядко от обикновено. Забравих да спомена, че адаптираното мляко, което давам е Hipp Combiotic с пребиотици и пробиотици, омега 3 и 6 и уж не запича, но май няма адаптирано мляко, което не запича. За да е нормална чревната флора давам капки Биогая, от които съм доста доволна. 5 капки веднъж дневно, следобед.

Развитие
Не знам дали ние се заблуждаваме или бебчо наистина започва да ни манипулира. Като го гушкаме е най-щастлив, като го оставяме в леглото му, започва да реве и мрънка... разбира се, че го гушкаме, когато е неспокоен, но понякога гушкането продължава по 2 часа и 'ръце не ни остават'. Той се нуждае от все повече внимание и много не се интересува, че е 3 през нощта и не му се спи никак през следващите няколко часа.
Сякаш започнахме да свикваме със сигналите, които ни дава синът ни и разбираме кога е гладен, кога го боли стомахче, кога ака, кога му се спинка. Вече комуникираме по-добре!

Разходки
Започнахме да излизаме за по-дълго на разходки. Боби е много щастлив от този факт. Щом друса количката, всичко е наред, щом спре - много е нещастен! Но пък и не можем да планираме все още разходките си навън, заради режимът, който имаме, както и заради жегите навън.








благодаря, че наминахте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар