вторник, 29 май 2012 г.

Гъбена каша


Днес се двоумя какво да приготвя за вечеря - каша или крем супа с основна съставка пресни гъби. Ще направя каша. Добрата стара кашичка от не една и две български народни приказки. Ароматна и вкусна.


Необходими са ми:

200 гр пресни гъби
50-100 гр пилешко филе (за аромат)
1 скилидка чесън
кубче масло
3-4 супени лъжици брашно
100 мл прясно мляко
сол
черен пипер
копър (по желание)




Сварявам обелените и нарязаните на ситно гъби и пилешкото филе в подсолена вода. Запържвам брашното и нарязания на ситно чесън в маслото до златисто с непрекъснато бъркане. Постепенно в получената каша от брашно и масло добавям от бульона, в който са вряли гъбите. Накрая добавям и прясното мляко с непрекъснато бъркане. Смесвам получената каша с готовите гъби. Овкусявам със сол и черен пипер. По желание се поръсва с копър.

Добър апетит!


благодаря ви, че наминахте!

Няма коментари:

Публикуване на коментар