понеделник, 14 май 2012 г.

Little rockstar




Имаше една песен.. 'ших си я самааааа...." И аз реших сама да ушия шапчици за бебчо с дизайн, който не може да се намери по магазините (обиколих всичко, включително и интернет пространството). Темата е rock star baby - много нашумяла в Щатите. И не само. Човек може да намери страхотни теми за бебешко обзавеждане, дрешки и аксесоари в чуждестранните сайтове - каубои, пирати, моряци, рок звезди и много други. Ние със Стефан не си падаме особено по рок стила, но пък елементите му (звездички, китари, черепчета и др.) особено подходждат на малки мъже! Както можеби съм споменавала - не си падам по бебешки сини аксесоари.. сладки са, но са заляли БГ пазара и са толкова еднотипни и скучни. Всяко малко момченце е облечено в бебешко сини неща отгоре до долу, няма идентичност и персоналност при децата.
Вижте сега как старите ви, ненужни t-shirt-и могат да се превърнат в чудесен аксесоар за вашето съкровище бързо и лесно. Можете да направите уникални шапчици, шалове, лигавници от памучни платове и допълнително да ги нарисувате с бои за текстил (тук показвам подробно как става това) - така, както направих аз.


Бебешка шапка 'Rock star'
1. Сива шапка със звездичка. За шаблон вземем шапка с възелче, която съм купила. Очертавам формата й, като се уверявам, че има достатъчно и за подгъв.


2. Изрязаният по шаблона плат. 2 еднакви парчета.



3. Зашивам двете половини (ако имате машина е страхотно, ако не - използвайте най-близките шивашки услуги). Връзвам възелчето. Подгъвам края.



4. От хартия изрязвам формата на звездичка. Запълвам с бяла боя за текстил. Предварително съм подложила парче картон в самата шапка, за да не пропие боята на гърба на шапката.



5. Готовата шапчица. Оставям да изсъхне 2-3 денонощия. Приглаждам с ютия щампата, като предварително съм подложила плат, за да не гладя директно щампата. Вече мога и да я изпера.






Бебешка шапка 'Little Pirate rocks' - направена от мен, а моделът е взаимстван от тук
(стъпките са същите като по-горе)







Бебешка шaпка 'Mama's 'super star'





Нямам търпение да видя малкия човек с тези шапчици и вече имам идеи с какви дрешки ще ги съчетая.
Залавяйте се за работа и творете красиви неща. Удоволствието сам да направиш нещо е неуписуемо. Радостта е x100 по-голяма от това да купш нещо готово. Ако се интересувате от още уникални идеи за ръчно изработени красиви неща, можете да посетите и още един извор на идеи Make it and love it.
Не е ли вдъхновяващо?


благодаря ви, че наминахте...



Няма коментари:

Публикуване на коментар