четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Борис на 16 месеца

С малко закъснение, но все пак да отбележа, че детенцето Борис е вече на 1 год. и 4 месеца. Да си призная, ежедневието ми става все по-динамично, сложно и тежко с него, защото притежава неизчерпаема енергия и вечер съм буквално като изцеден лимон - лягам и заспивам... да, след като вечер заспи имам време за блогърстване, но нямам сили, никакви сили... гледам да поспя няколко часа, защото знаете ли, липсва ни и сън все още... проблемът със съня при Боби продължава. Пробиват му 3 зъба едновременно в момента и представете си какво му е на него самия. Опитваме се да разбираме неразположението му.

Какво се случи през изминалия месец?

Имам чувството, че Борис се промени най-много през изминалия месец по отношение на умственото си развитие. Започна да казва мама и тати съвсем осъзнато, като знае коя е мама и кой е тати, вика ни, когато сме в различни стаи, подава ръчички да го гушкаме, казвайки най-милото и нежно мама или тати! Чувството да чуеш тези думички е божествено... сякаш цял живот съм живяла, за да ги чуя.. до момента имах някаква празнина в сърцето си, която се запълни с най-прекрасното бебешко 'мама', изречено от сина ми. Пожелавам на всеки да го чуе! Няма по-силно нещо!

Освен мама и тати, речникът ни доста се обогати през изминалия месец:
'паи' - (камината пари)
'попа' - топка
Теди - Теди кръстницата
Каи - чичо Кари
'как' - качвам се
'кок'- скок
мяу
'ба ба' - бау-бау
баба - баба
деди - дядо
'кока' - кокошка
Бам Бам - Бам Бам от сериала Били и Бам Бам по Baby TV
'къ къ' - конче


Има и други, които звучат на китайски и не съм толкова веща да преведа, но се надявам скоро да разбера значението им :)

Относно двигателното развитие - да, Бобо ходи съвсем самостоятелно и доста залитащо и нестабилно на моменти. Десетки пъти на ден се спъва, пада, удря... много труден период за нас, тъй като всяко нещо може да бъде потенциално опасно, колкото и обезопасен да е домът ни. Например: децата обожават да бутат, преместват и влачат големи предмети като столове, масички, табуретки, които могат да се стоварят отгоре им всеки момент.

Към двигателното развитие няма да пропусна и новите танцувални умения на Борис, които съвсем скоро ще кача като видео :) Много е забавен!


Изминалият месец ще се запомни и поради още 2 причини - едната е кръщенето на Бобо, което направихме на 02.11.13, и другата е срещата със сладката Норабел Леони - втората братовчедка от Лондон :) За нея мога да кажа само едно - влюбена съм в кристално сините и очи и добротата й... няма толкова мило и кротко бебенце - уникална си Леони и много ни липсваш... ако беше по-близо, щяхте да играете с Боби всеки ден! 

С какво играе Бобо?
С всичко друго освен играчки! Е, не е истина!!! И най-завъртяната и интересна играчка да му подарим, ще играе не повече от 5 min. Обича книжки, тях може да ги гледа и по-дълго.. Обикновено играе с шишенца и капачетата им, гримовете ми, разни кутии, опаковки, ръкохватки, дрехи, възглавници, дистанционни, зарядни, кабелчета и прочие.

Какво предстои?
Предстои един от най-любимите ни празници - Коледа! Пожелаваме си да е снежна и бяла, защото вече сме в планината и я очакваме... очаквам 1-ви декември, когато ще правим Коледната украса, очаквам първият сняг и реакцията на Бобо като го види, защото сега е по-голям и по-умен! Очакваме весели снежни игри!







И... обръщението ми към Борис този месец:

Скъпи Боби, невероятно е как бързо се променяш с всеки изминал ден.. невероятно е колко си палав и любознателен, жаден да опознаваш света! Спираш ни тока с една дума, защото по цял ден тичаме след теб.. но това е сладка умора, защото си струва.. струва си недоспиването, струва си грижите.. нали си най-скъпото и ценно създание в целия свят! Ти си света ни! Обичаме те палаво момче, обичаме те сутрин, когато казваш 'ку-ку' изпод завивките, обичаме те когато си тъжен и се гушкаш, обичаме те, когато се смееш, обичаме те, когато се удивляваш на нещо ново, обичаме те и ще те обичаме заради това, което си. 
Благодарим ти, че точно ти си нашето момче!

мама и тати


благодаря ви, че наминахте...



Няма коментари:

Публикуване на коментар