неделя, 29 април 2012 г.

Съвети за прекрасна бременност


9-те месеца от живота ни, които са изпълнени с различни емоции и състояния - радост, сълзи, неразположения, усмивки, тъга, тревоги, болка и още много други. Всяка бъдеща майка преживява нещо различно.. като се замисля, аз самата съм нямала толкова много и различни емоции и чувства през друг период от живота си. Пъстро време. Не винаги леко, но най-хубавото. Времето, в което животът израства в нас. Времето, в което мама и татко за последно са сами и любовта е споделена между двама и много скоро към тях се присъединява новата любов. И като всяка нова любов, тя е силна, трепетна, вълнуваща, обладаваща, несравнима с никоя друга до момента и завинаги, непреходна.

С настоящите думи искам да споделя с вас няколко съвета за прекрасна бременност. Малки и простички неща, които можем да направим за себе си, любимия и бебето по време на бременността. Тези моменти остават завинаги.

Това е нашето време, скъпи майки!

  1. Организирайте романтична вечеря за себе си и любимия. Сгответе нещо по-изискано, подредете масата красиво и запалете свещи. Необходим ви е и фотопарат, с който да запечатате хубавите мигове по време на вечерта. Поговорете си за любовта между вас, за бъдещето, за малкото човече. Наследете се!
  2. Излезте навън. Разходки, разходки, разходки. Движението по време на бременност е изключително важно.
  3. Напълнете си ваната, запалете свещи, пуснете си хубава музика и релаксирайте.
  4. Изненадайте любимия с билети за театър.
  5. Безалкохолен коктейл. Направете си микс от различни плодови вкусове в голяма чаша с украса и се насладете на свежестта.
  6. Купете си нова книга.
  7. Купете си нови обувки. Няма да са ви излишни още едни равни, спортни, удобни обувки, които ще вършат страхотна работа и за дългите разходки в парка.
  8.  Яжте каквото ви се иска в умерени количества и по-често. Сега ни е простено. А дори да преядем, не ни личи, какво по хубаво от това.
  9. Направете си нова прическа. Това не е най-подходящият период за драстична смяна на визията, но пък редовното освежаване на цвета и формата на косата се отразява добре на самочувствието.
  10. Купете си нова дреха. Аз не пазарувам от магазини за бременни (стоките са скъпи, повечето модели - скучни, инвестицията - ненужна). В магазините се намират страхотни туники с откачени модели, които могат да се носят и след бременността, а под тях - клинчета - изключително удобни (разбира се, това се отнася повече за мамите през лятото). А за последните месеци можем да преоткрием и гардероба на тати. Откраднах едни страхотни дънки на мъжа ми.. светли, леки, широки, талията ми е точно под коремчето, идеално попадение! Изглеждам като R&B mamma.
  11. Направете си дневник. В него записвайте най-хубавите си преживявания свързани с бременността - как сте съобщили новината на близките, как се променяте, как се развива бебето, какви прегледи си правите, какви идеи за имена имате и т.н. Дневникът ще бъде перфектно четиво след време. Можете да си припомните и най-малкият детайл покрай бременността.
  12. Изкуство. Ако сте човек, който обича изкуството под каквато и да е форма, използвайте свободното си време, за да засадите нови цветя за терасата например. Нарисувайте картина. Оцветете старите си бурканчета и ги превърнете в страхотни контейнери за подправки. Развихрете фантазията си. Има толкова много неща, които винаги сте искали да направите, а не ви е оставало време.
  13. Посетете курс за бременни.
  14. Запишете се на йога за бременни.
  15. Направете си масаж за бременни.
  16. Пикник, барбекю на открито или разходка в планината. Необходими са ви: любимия, приятели, одеало, кошница с храна, книга/списание, слънцезащитен крем, шапка, връхни дрехи, фотоапарат.
  17. Слушайте детски песнички. Освен, че бебето развива сетивата си толкова бързо, колкото никой не предполага и мелодията, гласовете, шумовете му влияят, сега е времето да научите няколко детски песнички, които да пеете на малкото си съкровище.
  18. Гледайте кулинарни предавания. Дори кухнята да не е най-любимото ви място, се възползвайте от свободното време, за да научите някоя нова рецепта, с която да изненадате любимите си хора.
  19. Бебешки покупки - това е нещото, което ми доставя най-голямо удоволствие. И най-малката дреболийка, купена за бебчето, е огромна радост за душата ми.
  20. BABYMOON - последното пътуване на мама и тати, преди малчо да се появи. Направете го вълнуващо и незабравимо. Може да е и до близкото селце или градче, но трябва да е романтично и само за вас двамата. Направете си снимки, хапнете си вкусно, излежавайте се до късно.
  21. Пижемен ден. Изберете ден, в който тати си е вкъщи и го прекарайте по пижами. Гледайте TV, закусвайте с леглото, яжте пуканки и най-важното - не бързайте за никъде. Отложете всички задачи за друг ден!
  22. Усмихвайте се! Смейте се! Смехотерапията е най-доброто средство срещу депресията. Смейте се по всяко време. Огледайте се около себе си и вижте колко много причини има да се усмихвате. Сложете ръка на коремчето си и усетете най-голямата радост, която ще случи в живота ви!

благодаря ви, че се отбихте

Няма коментари:

Публикуване на коментар