вторник, 3 април 2012 г.

Бебешки покупки 1


Започнах да пазарувам от третия месец на бременността си. За някои – твърде рано като време, за мен самата – най-подходящото. Не искам да тичам в последния момент по магазини с големия корем или да агажирам други хора да купуват разни неща вместо мен. А и така всяка покупка е осъзната, премислена, разумна. Имам време да разгледам различни стоки, да сравня цените, качеството и да се спра на най-подходящите. Искам да влагам малка част от себе си във всяка вещ, предназначена за новия член на семейството ни. Вълнувам се при покупката на всяка миниатюрна дрешка или чорапки. Мисля, че това вълнение ще ми дойде малко в повече, ако оставя покупките за последния момент. Разбира се, най-големите покупки, ще оставя за последните месеци, с тях наистина няма нужда от припряност. Сега съм бременна в 6 месец и по-долу са покупките  ми до момента.
Не следвам никакви готови "списъци за новородено със задължителни покупки", защото всяка майка има собствен списък според обстоятелствата, индивидуалните си нужди, както и тези на бебето. Няма универсален списък, както няма еднакви майки или еднакви бебета (за разлика от всички бири и футболни мачове, които са еднакви :) Единственият най-разумен принцип, който следвам е: не отстранявам опаковки и етикети на стоките, не ги пера и гладя /рано е все още/, а и така, ако някоя покупка се окаже ненужна, мога да я подаря или продам.

Ето и самите покупки: 6 лигавничета в бяло с цветен кант /обикновени за ежедневието, без найлонов протектор, изцяло текстилни/; 1 лигавниче: 'обичам мама и моркови' с картинка кравичка; 1 лигавниче 'my dad rocks', 1 лигавниче 'born to rock' (последните 2 са ни за рок-аутфита)... такааа... Чорапки - предимно в сиво, бяло, както и тъмно сини - общо 10 чифта от newborn до 3-6 месеца; Моряшки обувчици (бъдещият татко е от морето и сме сантиментални на морска тема); Шапчица на кравички.. тук трябва да кажа, че не съм почитател на бебешките шапки, но отвреме-навреме ще се налага да ги ползвам.










Следват бодита: основната дрешка в живота на едно бебе. Имам 2 "рок бодита", 2 "new arrival" с предно закопчаване, няколко на райета, както и около 10 едноцветни (варират от новородено до 3 месеца); засега само 2 пижамки /тип гащиризон с ританки/, от тези, които са с много копчета отпред и на крачолките, за да не се налага бебето да се измъчва през главичката;





















Продължавам с 2 суитшърта: тъмно син и тъмно лилав; 3 блузки - 2 от които с дълъг ръкав за 3-месечна възраст и една бяла с къс ръкав; 3 панталончета, подходящи за ежедневието - леки, памучни, достатъчно широки /за да се побира памперса/. 1 чифт ританки.. мисля, че ще са ни необходими още 2-3 бр.









Стигаме и до любимата ми част: текстил. Пелени, одеалца, чаршафи. Обожавам ги. Засега имаме само 2 тънки одеалца /тип пелена/ за лятото, както и една хавлийка. Главните герои в тях са Мечо Пух, лъва и слона.







Следва продължение....

















Няма коментари:

Публикуване на коментар